Politika

KF senators atbildēja uz NATO prasībām izvest armijas vienības no "trim valstīm"

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas senators Aleksejs Puškovs
Krievijas senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs konstatēja, ka NATO prasības izvest armijas kontingentu no "trim valstīm" ir bezjēdzīgas.
RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Krievijas senators Aleksejs Puškovs asi reaģēja uz NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumu, kurā viņš izteicis prasību Krievijai "izvest spēkus no Gruzijas, Ukrainas un Moldovas", vēsta RIA Novosti.
"Pirmkārt, Abhāzija un Dienvidosetija – tā vairs nav Gruzija, tajā dzīvojošās tautas izteica vēlēšanos aiziet, tāpat kā savulaik kosovāri. Toreiz NATO nevaicāja, ko par to domā Serbija," savā kanālā Telegram atgādināja deputāts.
Tilts pāri Dņestrai  - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Pasaulē
Tiraspole: NATO izteikumi par Piedņestru ir tiesiski nepamatoti
Bez tam viņš norādīja, ka Krievijas mierneši Piedņestrā aizsargā Krievijas pilsoņus un nepieļauj militāru konfliktu, jo Moldovas valdība nav spējīga patstāvīgi atrisināt šo uzdevumu. "Bet Ukrainā vispār nav Krievijas armijas," uzsvēra Peskovs.
Senators ieteica NATO ģenerālsekretāram "sākt ar sevi" un aicināt izvest amerikāņu un turku spēkus no Sīrijas, kā arī Kosovas. "Pagaidām viņa paziņojumus grūti uztvert nopietni: kliedzoši dubultie standarti padara tos bezjēdzīgus," piezīmēja politiķis.
Pēdējos mēnešos Krievijas attiecības ar rietumvalstīm kļūst aizvien saspringtākas. Vašingtona un Brisele pārmet Maskavai gatavošanos "iebrukumam" Ukrainā un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā.
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Politika
Maskava saņēma ASV atbildi uz priekšlikumu par drošības garantijām
Krievija atspēko visas pretenzijas un atgādina, ka Kijeva neievēro Minskas protokolus: Kijevas režīms koncentrējis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtiem ieročiem.
Kremlis un KF ĀM jau vairākkārt norādījuši, ka ziņas "par agresiju" parādās ar mērķi palielināt ārvalstu grupējumu pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja, ka eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības – tās "piesūknē" Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi mudinot to sākt militāras avantūras.
Pērnā gada nogalē Maskava nodeva ASV un to sabiedrotajiem dokumentu projektus par drošības garantijām. Galvenā prasība tajos – atteikšanās no NATO paplašināšanas uz austrumiem, tomēr rietumvalstis tieši to savās rakstiskajās atbildēs ignorējušas, informēja Krievijas ĀM.
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 22.01.2022
Viedoklis
"Viņi stāv uz bezdibeņa malas". Kas notiek Donbasā
Ziņu lente
0