Latvijā

Atcelt gāzes katlu aizliegumu: Kariņš sniedz ieteikumus Rīgas domei

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Кришьянис Кариньш в День Лачплесиса на Братском кладбище в Риге
Премьер-министр Кришьянис Кариньш в День Лачплесиса на Братском кладбище в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjers Krišjānis Kariņš uzskata, ka Rīgas domes lēmums aizliegt gāzes katlu uzstādīšanu Rīgā kopš 2025. gada ir pārsteidzīgs un nepārdomāts.
RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Intervijā "Latvijas Avīzei" ministru prezidents Krišjānis Kariņš ieteicis koriģēt Rīgas domes lēmumu no 2025. gada aizliegt gāzes katlu uzstādīšanu galvaspilsētā.
"Mans viedoklis ir, ka šis Rīgas domes lēmums ir pārsteidzīgs, tas nav līdz galam pārdomāts. Protams, ka pašvaldībai vispirms jāsāk ar savu saimniecību. Cilvēki noteikti paši skatīsies, vai nav izdevīgāk izvēlēties citu kurināmo, ja gāzes cenas pieaug.
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Latvijā
"Vairs nevaram uzturēt valdību": sociālie tīkli atbildēja ministru prezidentam
Taču Rīgā tas varbūt nav tik vienkārši, jo daudzi gāzes katli uzstādīti dzīvokļos, tur tik viegli nav iespējams uzlikt granulu katlu vai ko citu, kā tas ir privātmājās. Te būtu vajadzīga ilgtermiņa programma. Es domāju, ka Rīgas dome būs spiesta šo lēmumu piekoriģēt, pretējā gadījumā var rasties situācija, ka dzīvoklis vispār paliek bez apkures," paudis premjers.
Pēc Kariņa vārdiem zaļais kurss nav domāts ieviešanai ideoloģiskajos nolūkos.
"Es vadu valdību, ne Rīgas domi, un es šādu lēmumu nebūtu pieņēmis. Tomēr esmu ieteicis Rīgas domei koriģēt šo lēmumu, jo tas nav reāli izpildāms. Es gribu dot signālu visām pašvaldībām, ka pārejai uz zaļo enerģiju jābūt saprātīgai, pakāpeniskai un motivējošai. Ja mēģināsim piespiedu kārtā, tas ne pie kā laba nevedīs."
Atcelt Rīgas domes aizliegumu gāzes katlu uzstādīšanai sākot ar 2025. gadu ir tiesīga Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, taču premjers cer, ka to izdarīs pati galvaspilsētas pašvaldība.
Ziņu lente
0