Latvijā

"Vairs nevaram uzturēt valdību": sociālie tīkli atbildēja ministru prezidentam

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjāņa Kariņa vārdi par to, ka "sabiedrība nevar mūžīgi uzturēt uzņēmējdarbību" sacēla sašutuma vilni sociālajos tīklos — komentētāji uzskatāmi un izteiksmīgi cenšas atgādināt valdības vadītājam, kurš patiesībā kuru uztur.
RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Pēc ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" Latvijas sociālajos tīklos sākās sašutuma vētra.
Sabiedrība nevar mūžīgi uzturēt uzņēmējdarbību, īpaši, ja tā nav īpaši pieprasīta, paziņoja valdības vadītājs, komentējot Tūrisma krīzes vadības komitejas aicinājumu demisionēt divus ministrus.
Люди идут по улице в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Latvijā
Pandēmijas dēļ Vecrīga var pārvērsties par "spoku pilsētu"
Pēc Kariņa domām, ar tūrisma nozari jāstrādā ekonomikas ministram, nevis finanšu un veselības ministriem, kuru atkāpšanās pieprasa uzņēmēji.
"Tas nav ne veselības, ne finanšu, tas ir ekonomikas ministrs, viņam ir jāstrādā ar savām nozarēm. Tas izaicinājums, kas mums kā sabiedrībai ir, ka mēs nevaram mūžīgi uzturēt uzņēmējdarbību, ja uzņēmējdarbība nav īpaši pieprasīta," paskaidroja premjerministrs.
Tomēr šķiet, ka sabiedrība neatbalstīja Latvijas valdības vadītāja viedokli.
"Kariņš kaut ko ir sajaucis. Nevis valdība uztur uzņēmējdarbību, bet uzņēmēji joprojām ar pēdējiem spēkiem uztur valdību. Mēs maksājam nodokļus, nodokļu parādus, sodus par kavētiem nodokļu maksājumiem. Un tieši valdība ir tā, kura neklausās, nekad nav klausījusies un kurai nav ne jausmas, kur šajos laikos rodas nauda, ar kuru samaksā arī viņu algas," komentēja premjerministra teikto bijušā ministre un uzņēmēja Linda Mūrniece.
Lindai Mūrniecei piekrita arī viņas sekotāji, kuri pat necentās savaldīt savas dusmas.
Ne mazāk emocionāli apsprieda premjerministra interviju arī Twitter lietotāji.
"Nu kā var šitā muldēt? ir tieši otrādi: mēs kā sabiedrība no saviem nodokļiem nevarēsim mūžīgi uzturēt šo "valdību"," pauž pazīstama latviešu publiciste Elita Veidemane.
"Patīk piebilde: "mēs nevaram mūžīgi uzturēt uzņēmējdarbību, ja tā nav īpaši pieprasīta," Tūrismam vajadzēja kļūt vienam no Latvijas ekonomikas vilcējzirgiem, bet tam tiek nocirstas 3 kājas, tad brīnās, ka tas vairs nekustās. Ja Kariņš gatavs nobeigt šo nozari, lai pasaka skaidri," atbalsta sašutumu Aleksis Ziņkovskis.
Sociālos tīklu lietotāji pieminēja arī citus premjerministra "nopelnus tēvzemes labā". Piemēram, kravu tranzītu.
"Ar tranzītu tikām gala, tagad tūrisma nozari. K. Kariņš paziņoja sekojošo: “Kabanova kungs, jūs runājat par to, kas, manuprāt, mūsu valsti ir atturējis attīstībā kādus 10 - 15 gadus: šī te novecojusī doma, ka tranzīts mūs glābs - tilts starp Austrumiem un Rietumiem," atceras premjerministra nostāju Valdis Samušs.
"Šeit pilns premjera kristālskaidrās domas teksts. lai kā man, hmm, nepatiktu Kabanovs, nākas piekrist viņa teiktajam," raksta Veidemane, pievienojot saiti ar Kariņa tēzi par to, ka "tranzīta domāšana" nepadarīs Latviju bagātu.
"Valdība uztur uzņēmējus??? Viņam tak ar galvu nav kārtībā. Kur valsts ņem naudu? No tumbočkas? Tie aizņemtie miljardi arī būs jāatdod no nomaksātajiem nodokļiem. Par šo stulbību Kariņam ir jāatkāpjas!" aicina lietotāja vārdā floksis.
"Vah! Beidzot kāds ir atklājis, kur atrodas tā paradīze, kuras kokos aug nauda. Paldies," sarkastiski raksta jurists Aivars Borovkovs.
Savukārt skrupulozi komentētāji iedziļinājās skaitļos un uzskatāmi parādīja, kurš kuru uztur. "Radio Baltkom" producents savā publikācijā norādīja, ka tūrisma bizness ir aptuveni 10% no Latvijas IKP:
"Kariņa kungs, sabiedrība nevar mūžīgi uzturēt jūs un visu jūsu "ne īpaši pieprasītu" valdību," rezumēja Aleksandrs Šunins.
Atgādinām, ka pagājušā gada oktobrī uzticība esošai Latvijas valdībai ir sasniegusi viszemāko līmeni tās pastāvēšanas laikā – tikai 17% valsts iedzīvotāju atbalstījuši Ministru kabineta darbības. 2021. gada decembrī uzticības līmenis valdībai nedaudz palielinājies līdz 23%, taču tomēr paliek kritiski zems, norāda sabiedriskās domas aptauju rezultāti.
Ziņu lente
0