Latvijā

Nilam Ušakovam tika uzrādīta apsūdzība "par stratēģisko preci"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2019. gada janvārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Nila Ušakova darba kabinetā Rīgas domē izņēma ierīci, kas izmantojama sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.
RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību eiroparlamentārietim, bijušajam Rīgas mēram Nilam Ušakovamkrimināllietā par aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanu, vēsta BNN.
Apsūdzība uzrādīta pērnā gada nogalē pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu, vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu aprites aizlieguma pārkāpšanu, noskaidrots prokuratūrā. Tā tika atklāta Ušakova darba kabinetā 2019. gadā atrasta viņa kabinetā "Rīgas satiksmes" kukuļošanas krimināllietas izmeklēšanas ietvaros.
EP deputāts Nils Ušakovs - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas nolēmuši nodot Ušakovu
Par šādu pārkāpumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem. Patlaban nav precīzi zināms, kad lietu nosūtīs tiesai.
Atgādinām, ka 11. novembrī Eiropas Parlamentā notika balsojums par lēmumu anulēt Latvijas pārstāvja, bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova deputāta imunitāti. Deputāta imunitāte Ušakovam atņemta, taču EP deputāta pilnvaras viņš saglabājis, jo tās piešķīrusi Latvijas valdība un nekāda cita struktūra tās atņemt nevar.
Iepriekš Ušakovs, komentējot lietu ap "stratēģiskas nozīmes iekārtu", atzīmēja, ka runa ir par paštaisītu kartona albumu, kurā bija ielīmēta kamera un mikrofons. Pēc politiķa vārdiem, "darinājumu no jauno elektronikas mīļotāju pulciņa sērijas" viņam, domājams, uzdāvināja kā suvenīru.
Ziņu lente
0