Latvijā

Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas nolēmuši nodot Ušakovu

© Sputnik / Sergey MelkonovEP deputāts Nils Ušakovs
EP deputāts Nils Ušakovs - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EP deputāti no Latvijas nolēmuši, ka viņu kolēģim, bijušajam Rīgas mēram Nilam Ušakovam jāatņem imunitāte.
RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Iepriekš vēstīts, ka EP deputāts, bijušais Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" loceklis Nils Ušakovs var zaudēt deputāta imunitāti pēc EP Tiesisko jautājumu komitejas ieteikuma.
Lēmumu par Ušakova imunitātes anulēšanu plānots pieņemt novembri. EP deputāti no Latvijas – Sandra Kalniete (Jaunā vienotība), Inese Vaidere (Jaunā vienotība), Roberts Zīle (Nacionālā apvienība), Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) un Ivars Ījābs (Attīstībai/Par!) – jau nolēmuši, kā balsot.
Nils Ušakovs Eiroparlamentā  - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Latvijā
Ušakovs iesaka Rīgai nelīst Krievijas un Baltkrievijas demokrātijas jautājumos
Kalniete uzsvēra, ka Ušakovs saglabās milzīgu politisko atbildību par pārkāpumiem Rīgas dome, tai pakļautajos uzņēmumos un korporācijās viņa politiskās vadības laikā, ko viņš izliecies neredzam.
Melbārde paskaidroja, ka Eiropas Komisija parasti nodarbojas ar EP locekļa imunitātes jautājumiem neatkarīgi no viņa pārstāvētās valsts. Tātad, Melbārdes ieskatā, ar šo balsojumu EP nodos lietu tiesas varai.
Ījābs, balsodams par Ušakova imunitātes anulēšanu, uzskata, ka tādējādi dos iespēju tiesībsargājošajām iestādēm pildīt savu darbu.
Vaidere pastāstīja, ka aptuveni 99% EP vienmēr balsojuši par atteikšanos no imunitātes. Viņa uzsvēra, ka ES ir demokrātiska un politiķi tic tiesībsargājošajām iestādēm.
Kad Ušakova imunitāte tiks anulēta, Latvijas prokuratūra varēs sākt politiķa kriminālvajāšanu sakarā ar videonovērošanas iekārtu, kas atrasta viņa kabinetā, izmeklējot lietas par kukuļošanu.
Nils Ušakovs - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Latvijā
Ušakovs nosoda Iesalnieka naida runu par nevakcinētajiem krievvalodīgajiem
Ja Ušakova imunitāte tiks anulēta, viņš joprojām būs EP deputāts, jo šīs pilnvaras viņam piešķīrusi Latvijas valdība un nekāda cita struktūra tās atņemt nevar.
Pats Ušakovs iepriekš jau komentēja situāciju, atzīmējot, ka šajā "lietā" runa ir par paštaisītu kartona albumu, kurā ielīmēta kamera un mikrofons. Taču Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs klāstīja, ka tā ir stratēģiskas nozīmes iekārta, paredzēta operatīvajai darbībai. Ušakovs paskaidroja, ka "darinājums no jauno elektronikas mīļotāju pulciņa sērijas" viņam, domājams, pasniegts kā suvenīrs.
Ziņu lente
0