Viedoklis

CIP apmāca ukraiņu kareivjus nogalināt krievus. Tik un tā apsūdz Krieviju

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasBrīvības statuja Vašingtonā
Brīvības statuja Vašingtonā  - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas gaidāmais "uzbrukums Ukrainai" rietumvalstu publikai jau mazliet apnicis. Drīz jau būs gads apkārt, kopš parādījās pirmās sensācijas par "krievu tanku koncentrēšanos pie Ukrainas robežas".
Tātad nu jau kuru katru brīdi var uzbrukt. Ziņu iemetēji visiem spēkiem manipulē ar informāciju un paši jau tajā apmaldījušies, portālā RIA Novosti konstatēja Vladimirs Korņilovs.
Piemēram, pērnā gada pavasarī Rietumu mediji aktīvi sprieda par "Krievijas tanku pulcēšanos" Pogonovo poligonā netālu no Voroņežas. Pēc viņu domām tas nepārprotami liecināja, ka Krievija gatavojoties uzbrukumam. Tagad vācu žurnāls "Spiegel" gaužas: poligons stāv tukšs. Protams, arī tas liecina par gatavošanos "uzbrukumam". Lai ko Krievija darītu, lai kurp pārvietotu savu bruņutehniku savā teritorijā, tas vienalga liecina par agresīviem plāniem.
Солдат ВСУ в окопах на позиции в Донецкой области - Sputnik Latvija, 1920, 22.01.2022
Viedoklis
ASV plāno karot ar Krieviju līdz pēdējam ukrainim
Finanšu analītiķis Džons Dizards izdevumā "Financial Times" pamatoti norādīja, ka "tagad visi ziņu patērētāji Rietumu pasaulē var kļūt par ekspertiem Ukrainas frontes jautājumos". Turienieši, pēc analītiķa domām, jau informēti par dienas režīmu Krievijas armijā, vienību nosaukumiem, loģistikas problēmām, var spriest, vai pietiekami sasalusi zeme Ukrainā, lai tanki pa to tiktu pāri. Šķiet, rietumvalstīs par gaidāmo nenovēršamo "iebrukumu" palicis tikai viens jautājums: kāpēc Krevija vēl aizvien nav uzbrukusi?
Atsauksim atmiņā, kā jau ziemas sākumā Eiropas žurnāli izskaidroja, kāpēc sen solītais "iebrukums" vēl nav noticis: lieta tāda, ka augsne Ukrainā nav pietiekami sasalusi, tātad krievu tanki noteikti iestigšot. Izdevuma redaktorus nemulsināja "dīvāna eksperts", kas sniedza skaidrojumu, tāpat kā fakts, ka iepriekš viņš pareģoja Krievijas armijas ātru un totālu sakāvi 2008. gada augustā, kad tai "pretī stājās" NATO apmācītās gruzīnu vienības. Nelika pat grimt domās aspekts, ka pirms dažiem gadiem tie paši izdevumi apgalvoja pretējo: sak, "krievi nekaro ziemā" un atsaucās uz ukraiņu "ekspertu" autoritatīvajiem komentāriem.
Bērns pie loga Gorlovkas skolā - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Pasaulē
Krievijas politiķis pastāstīja, kādas kaimiņvalstis gaida izmiršana
Pagājusi jau puse ziemas, histērija aug, salnas Ukrainā fiksētas ne vienu vien reizi. Bet "iebrukuma" vēl nav. Galu galā Rietumu publikas uzmanība pamazām sāka pievērsties Vašingtonai nepatīkamām tēmām: 6. janvāra incidentu gadadienas priekšvakarā saasinājusies sabiedrības šķelšanās tēma ASV, inflācija parspēj jebkādus rekordus, konstatēts straujš koronavīrusa gadījumu pieaugums, turklāt – un tas Baltajam namam ir pats nepatīkamākais – Krievija ar saviem miermīlīgajiem ierosinājumiem pārgājusi informatīvā pretuzbrukumā.
Tātad skatītāji jāpiespiež atgriezties pie ziņām "Ukrainas frontē". Šim nolūkam vajadzīgs jauns pastāvīgi atlikta "iebrukuma" datums. Tā nu Baltā nama spīkere Džena Psaki publiski izsludināja jaunus termiņus: tagad "Krievijas agresija" notikšot apmēram "no janvāra vidus līdz februāra vidum". Ņemiet vērā, viņa to paziņoja 14. janvārī, tātad precīzi mēneša vidū. Pie tam viņa stāstīja, ka krievi plānojot kaut kādu provokāciju "dažas nedēļas pirms militārā iebrukuma". Dažas nedēļas pirms janvāra vidus, - tātad decembrī? Spriežot pēc Rietumu analītiķi skaļajiem komentāriem, nevienu tāda nepārprotama nesakritība nemulsināja.
NATO karavīrs Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Viedoklis
Pagaidām – "atā, atā!" Rietumi atteikušies karot par Ukrainu
Tomēr, kā jau teikts, tagad ir par maz vienkārši izsludināt jaunus "iebrukuma" datumus un jaunus draudus Krievijai: visiem ir apnicis gandrīz gadu dzirdēt vienu un to pašu. Tāpēc radusies jauna "sensācija", ko solīja Psaki un viņas kolēģi. Gandrīz vienlaikus ar ziņām par provokāciju klajā nāca trīs augstu stāvoši ierēdņi – līdz akr Dženu Psaki pat to stāstīja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Sallivans un Pentagona spīkers Džons Kirbijs. To apraksta kā "operāciju ar viltotu karogu" (false flag) – angļu valodā ierasts termins, ar ko apzīmē provokācijas, maskējoties ar citas valsts darbībām. Tāds, piemēram, bija uzbrukums radiostacijai Glaivicā 1939. gadā, ko vācieši pasludināja par Polijas agresiju pret Vāciju un uz šī pamata sāka karu.
Tātad pamēģināsim apkopot minēto ierēdņu īsos komentārus un CNN"ekskluzīvu", ko amerikāņu specdienesti bieži izmanto Krievijai naidīgu melu ziņu izplatīšanai. Krievija it kā slepeni gatavo diversantu grupu, kas trenējas ar spridzekļiem pilsētvidē. Diversija (jādomā, sprādziens) ieplānota Ukrainas austrumos, turklāt upuru vidū būs "Krievijas marionetes" (acīmredzot, Doņeckas un Luganskas zemessargi) vai "krievvalodīgie iedzīvotāji". Tam visam jādod iemesls lielam karam. It kā Ukrainas kaujinieki periodiski nerīkotu sprādzienus, kuros iet bojā Donbasa civiliedzīvotāji. Ja katrs dāvātu iemeslu karam, to dažbrīd vajadzētu pieteikt vairākas reizes dienā.
Дети на праздничном утреннике, город Комсомольск, ДНР - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2018
Bērnu vēstules no frontes: "Vēlos lelli un kaut beigtos karš"
Interesanti, ka visi ierēdņi, kas klāsta par "operāciju ar viltotu karogu", kā uzvilkti atkārto vienu un to pašu: tas viss notiks saskaņā ar "Krimas nelikumīgās aneksijas/okupācijas" scenāriju 2014. gadā. Žēl, ka nevienam žurnālistam neienāca prātā pajautāt nevienam no trim "Dž" (Džena – Džeiks – Džons), kādu īsti "provokāciju" Krievija izmantoja "Krimas okupācijai", ko uzspridzināja vai saindēja. Toreiz Krimas iedzīvotāju lēmums par savu pašnoteikšanos bija saistīts ar ASV atbalstīto valsts apvērsumu Ukrainā. Nevar taču Vašingtonas spīkeri stāstīt, ka Maidanu Kijevā un "Nulandas cepumiņus" organizēja Maskava, lai pataisītu operāciju par nacionālistu un Valsts departamenta darbībām.
Tomēr Rietumu mediji ar prieku uzķēra neticamo stāstu, paplašināja un papildināja ar pašām trakākajām versijām. Nerunājot jau nemaz par to, ka Ukrainas Aizsardzības ministrija tādus scenārijus regulāri aprakstīja jau pirms Baltā nama. Tiesa, stāstīja, ka gaidāma provokācija munīcijas noliktavās Piedņestrā, nevis Donbasā.
Protams, nav jau ne pirmais, ne pēdējais tāda veida apgalvojums. Varētu atmest ar roku, gluži kā apnikušu mušu padzīt. Tomēr jāsaprot: bieži vien tādas frāzes nozīmē, ka tiek gatavotas patiešām baismīgas ļaundarības.
Открытие военных учений Rapid Trident-2020 на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2021
Viedoklis
"Doņecka liesmo": ko Ukrainas armija dara Donbasā
Daiļrunīgs piemērs – britu avīzes The Times skandalozā provokācija 2015. gada augustā, kad tā izdomāja muļķīgu sensāciju: sak, Doņecka ar kaut kādu krievu zinātnieku atbalstu it kā paslepus no Maskavas izstrādājot "netīro kodolbumbu".
"Sensācijai" pamatus lika pasaku meistari no Ukrainas Drošības dienesta. Varētu jau pasmieties pat tik muļķīgu ideju, ja toreiz tā nebūtu izskanējusi vienlaikus ar apšaudēm – Ukrainas kaujinieki apšaudīja radioaktīvo vielu glabātuvi Doņeckas ķīmisko izstrādājumu rūpnīcā – un toreizējā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra Aleksandra Turčinova paziņojumu, ka Kijeva izstrādās pati savu "netīro" bumbu. Proti, Ukraina pati atzina, ka rada masu iznīcības ieroci, tikai jau iepriekš gatavojās apsūdzēt Krieviju par tā pielietošanu.
Tagadējās "sensācijas" daiļrunīgi liecina par to autoru līmeni. Ar tādām nekad iepriekš tik liels skaits augstu stāvošu amerikāņu ierēdņu nav nākuši klajā vienlaikus. Tāpēc viņu vārdi jāuztver nopietni. Iespējams, tas nozīmē, ka reāli tiek gatavota ļoti nopietna provokācija, kas var vest pie liela skaita upuru. Jāpievērš uzmanība nesenajām ziņām par to, ka CIP pastiprināti trenē Ukrainas Speciālo operāciju spēkus kaut kādā slepenā bāzē ASV dienvidos.
Bijušais CIP darbinieks, informēts par šīs operācijas niansēm, atklāti atzina tās mērķi: "Programma māca ukraiņus slepkavot krievus." Līdz ar amerikāņu spīkeru paziņojumiem par "operāciju ar viltotu karogu" izklausās ļauni.
Lielbritānijas armijas karavīrs - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2022
Viedoklis
Briti gatavi bēgt no Ukrainas
Jāpatur prātā, ka Ukrainas SOS ne vienu vien reizi jau organizējuši teroraktus un diversijas Donbasa teritorijā. Pie tam oficiālā Kijeva to nenoliedza, pat lepojās. Nesen arī valsts prezidents Vladimirs Zeļenskis atzina, ka tādas operācijas notikušas, bet viņa priekšgājējs Petro Porošenko pat klāstīja, ka pats personīgi esot "devis pavēli un sankcionējis desmitiem operāciju okupantu un Ukrainas ienaidnieku likvidācijai". Tātad ukraiņu diversanti, ko apmācījusi CIP, spēj īstenot jebkādu teroraktu. Tātad nākas īpaši modri reaģēt uz Baltā nama publiskotajiem provokāciju scenārijiem – nevajag tos uzskatīt par kārtējo Krievijai nedraudzīgo blefu. Tie var slēpt briesmīgus plānus, kuru mērķis ir ievilkt Krieviju konfliktā Ukrainā.
Nesen Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu brīdināja: frontes līnijas tiešā tuvumā Donbasā parādījušās "tilpnes ar nezināmiem ķīmiskajiem komponentiem", norādot uz iespējamo plašo provokāciju. Tūlīt pēc Baltā nama izteikumiem Ukrainas AM Galvenā izlūkošanas pārvalde ātri pielāgojās versijai un paziņoja: "Krievijas okupācijas administrācija" gatavojoties apsūdzēt Ukrainu par ķīmisko indīgo vielu pielietošanu Gorlovkā.
Spriežot pēc Ukrainas valdības soļiem, viņi paši netic visām tām šausmenēm par "Krievijas iebrukumu", citādi Radas deputāti nebūtu pagarinājuši sev jaungada atvaļinājumu līdz janvāra beigām. Tomēr iespējams, ka gaidāmajā plašajā provokācijā amerikāņu specdienesti izmantos Ukrainu "uz aklo", tāpat kā skandalozajā "operācijā ar vāgneriešiem". Ķīmiskā uzbrukuma imitācija Dumā 2018. gadā parādīja, kā mūsdienu pasaulē tiek organizētas un pielietotas tamlīdzīgas provokācijas. Taču ASV tagadējā administrācija šoreiz var arī neaprobežoties ar imitāciju.
Ziņu lente
0