Pasaulē

Krievijas politiķis pastāstīja, kādas kaimiņvalstis gaida izmiršana

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Pāriet pie mediju bankasBērns pie loga Gorlovkas skolā
Bērns pie loga Gorlovkas skolā - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs konstatēja, ka Ukraina, Moldova, Lietuva un Latvija izmirst.
RĪGA, 17. novembris - Sputnik. Iedzīvotāju skaita samazināšanās, ņemot vērā ekonomiski aktīvo iedzīvotāju emigrāciju uz ārzemēm, - šāda tendence raksturīga vairākām bijušajām Padomju Savienības republikām, piemēram, Ukrainai, Moldovai, Latvijai un Lietuvai, konstatēja Krievijas senators Aleksejs Puškovs, vēsta RIA Novosti.
"Baltijas valstu gadījumā – tādas ir viņu pēdējo 30 gadu attīstības sekas pēdējo 30 gadu laikā," viņš uzrakstīja savā kanālā Telegram.
Puškovs atzīmēja, ka Ukrainu depopulācija likumsakarīgi skārusi pēc 2014. gada valsts apvērsuma. 90. gadu sākumā Ukrainā dzīvoja vairāk nekā 50 miljoni cilvēku. Vērtējumi 2021. gada 1. septembrī liecināja, ka valsts iedzīvotāju skaits sarucis līdz 41,3 miljoniem cilvēku.
Vītauts Landsberģis - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Viedoklis
"Uz planētas ir daudz cilvēku": Lietuvas demokrātijas patriarhs ir cēlsirdīgs
Pēc Padomju Savienības sabrukuma Ukraina saskārusies ar demogrāfisko krīzi, ko pēdējos gados pasliktinājusi straujā darba migrācija uz Rietumiem un Krieviju. Viedokli par valsts smago stāvokli jau vairākkārt pauduši viedējie politiķi, sabiedriskie darbinieki un eksperti. Piemēram, bijušais valsts premjerministrs Nikolajs Azarovs norādīja, ka laika posmā kopš neatkarības iegūšanas valsts ik gadus zaudē simtiem tūkstošu cilvēku. Analītiķis Andrejs Zolotarjovs prognozēja valstij izmiršanu un emigrāciju, bet zinātnieks Andrejs Voļanskis norādīja, ka demogrāfiskā situācija nākotnē vēl pasliktināsies, jo emigrē jauni, darbspējīgi cilvēki.
Savukārt prezidenta Vladimira Zeļenska biroja vadītāja padomnieks paziņoja, ka ukraiņi masveidā pameta dzimteni, jo "valsts nav nobriedusi" un cilvēkiem tajā nav perspektīvu.
Laika posmā no 2011. līdz 2020. gadam no valsts aizbraukuši un nav atgriezušies apmēram 2,6 miljoni pilsoņu.
Беременность - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2021
Cilvēku nav, valsts nepalīdz: kas notiek ar dzimstības līmeni Latvijā
Ziņu lente
0