Baltijā

Igaunijas parlaments gatavojas lielam karam: būs "jukas"

CC BY 2.0 / CGP Grey / Baltic SailingФлаги Эстонии на Тоомпеа
Флаги Эстонии на Тоомпеа - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par jauna pasaules kara risku brīdināja Igaunijas parlamenta deputāts Marko Mihkelsons.
RĪGA, 23. janvāris - Sputnik. Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons vērtē, ka situācija patlaban pasaulē veidojas līdzīga apstākļiem, kādi bija vērojami Otrā pasaules kara priekšvakarā. Savu viedokli politiķis pauda Viļņā, starptautiskās drošības konferences ietvaros, vēsta Sputnik Meedia.
"Situācija ir ļoti līdzīga tai, kādā bija Eiropa pagājušā gadsimta ceturtajā gadu desmitā. Es teiktu, ka, iespējams, pasaulē būs lielas jukas," Mihkelsona teikto citēja lietuviešu izdevums "Kurjer".
"Iespējams briesmīgs scenārijs, pasaules karš, jo Krievija īsteno hibrīdagresiju pret demokrātiskajām Rietumu valstīm," apgalvoja igauņu politiķis.
Pasākuma dalībniekiem viņš pastāstīja par saviem mēģinājumiem saprast austrumu kaimiņa izturēšanos un secinājis, ka "naidīgai attieksmei pret brīvību Krievijā ir ļoti dziļas saknes".
"Atcerieties karu Afganistānā, kas ilga gandrīz desmit gadus," piebilda Mihkelsons.
NATO mācības - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Pasaulē
Mediji: Baidena ierosinājums sākt dialogu ar Krieviju pārkaitinājis Baltiju
Iepriekš, pirms Ziemassvētku un Jaunā gada svētkiem Marko Mihkelsons saņēma apsveikuma atklātni no Krievijas vēstnieka Igaunijā Aleksandra Petrova.
"Godājamais Marko! No visas sirds sveicu Jaunajā gadā un Kristus dzimšanas svētkos, kā arī apliecinu, ka Jaunajā 2022. gadā Krievija neplāno nekādas agresīvas darbības pret saviem kaimiņiem!" uzrakstīja Krievijas diplomātiskās misijas vadītājs.
Uz apsveikumu Mihkelsons reaģēja Twitter tīklā.
"Šķiet, mēs visi nepareizi saprotam Krieviju. Es saņēmu Ziemassvētku atklātni no Krievijas vēstnieka Tallinā," viņš paziņoja.
Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas delegācija Vašingtonā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Pasaulē
Pēc Ukrainas uzbruks mums: kā Igaunijas delegāti lūdza ASV nepamest viņu valsti
Ziņu lente
0