Latvijā

Policija nerīkos speciālus reidus respiratoru lietošanas kontrolei

© Valsts policija Комендантский час в Латвии
Комендантский час в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 25. janvāra sabiedriskajās vietās atļauts izmantot tikai medicīniskās maskas vai respiratorus.
RĪGA, 21. janvāris - Sputnik. Valsts policija nerīkos speciālos reidus, lai kontrolētu medicīnisko masku un respiratoru lietošanas prasību ievērošanu, tomēr to pieskatīs ikdienas patruļās, informē VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Grāvīte, raksta Press.lv.
Pēc Grāvītes teiktā, individuālās aizsardzības līdzekļu lietošana pamatā ir pašu iedzīvotāju un dažādu objektu, piemēram, lielveikalu, kultūras un ēdināšanas vietu, īpašnieku atbildība.
Раймонд Паулс в Рижском русском театре - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Latvijā
Pauls devis padomu vairākumam Saeimas deputātu un paudis viedokli par protestiem
Policija uzsver, ka kopš pandēmijas sākuma vadījusies pēc principa, ka epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanas kontrolē primārais ir prevencija un brīdināšana, un sods tiks piemērots tikai par šo prasību rupju neievērošanu.
Par ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot brīdinājumu vai administratīvo sodu no 10 līdz 2 000 eiro, bet juridiskai personai no 140 līdz 5 000 euro.
Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Ministru kabineta pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredz, ka no 25. janvāra sabiedriskajās vietās būs atļauts izmantot tikai medicīniskās maskas vai respiratorus bez vārsta ne zemākas klases kā FFP2. Auduma maskas vairs netiks uzskatītas par adekvātu aizsardzības līdzekli.
Сотрудники полиции на акции протеста, организованной Алдисом Гобземсом. 13 декабря 2021 года  - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Latvijā
Vai pandēmija atceļ demokrātiju? Urbanovičs par Gobzema akciju un pasākumu restorānā
Noteikumi paredz, ka 7-12 gadu vecuma skolēniem joprojām atļauts lietot auduma aizsargmaskas, tostarp sabiedriskajā transportā.
Ar grozījumiem no noteikumiem tiek svītrots izņēmums, ka pirmās līdz trešās klases izglītojamie izglītības procesā mācību telpā var vispār nelietot sejas masku, un ir svītrots izņēmums, ka pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas kontrolētā kolektīvā, piemēram, darba vietā, izglītības iestādē, amatieru kolektīvā, izglītojamie ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu klātienes izglītības procesā mācību telpā, drīkst vispār nelietot sejas masku. Šāds lēmums pieņemts sakarā ar strauju jaunā koronavīrusa paveida — omikrona — izplatības pieaugumu.
Ziņu lente
0