Latvijā

Vai pandēmija atceļ demokrātiju? Urbanovičs par Gobzema akciju un pasākumu restorānā

© Sputnik / Sergey MelkonovСотрудники полиции на акции протеста, организованной Алдисом Гобземсом. 13 декабря 2021 года
Сотрудники полиции на акции протеста, организованной Алдисом Гобземсом. 13 декабря 2021 года  - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs komentēja Alda Gobzema protesta akcijas un policijas rīcību ar jautājumu: vai tas nav ceļš uz pilnvarām policijai lemt par politisku izpausmju formu un saturu?
RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Vai pandēmija atceļ demokrātiju? Vai ierobežojumi pulcēšanās un izteiksmes brīvībām ir ar leģitīmu mērķi, vai arī tā varas elitei gluži vienkārši ir ērtāk? Un vai likums visiem ir vienāds? Šādus jautājumus uzdod partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs, salīdzinot Alda Gobzema rīkotos mītiņus un slēgto pasākumu restorānā, kur pulcējās daudzas Latvijā pazīstamas personas, ieskaitot valsts ierēdņus.
Runājot par Gobzemu, Urbanovičs teica, ka, ja viņa nebūtu tad, viņu nāktos izdomāt.
"Bet viņš ir, un visiem labi. Viņam pašam – jo panīkušais, Saeimas likumdošanas dienišķajā darbā sevi nerealizējušais ego nu ir uzpumpēts nebijušos apmēros. Policijai – jo bija iespēja parādīt, “kā mēs mākam”. Varas elitei – jo sabiedrības uzmanības fokuss sekmīgi pārvirzīts no nesmukiem iepirkumiem, no elektrības un gāzes cenu katastrofas uz "rododendru"," raksta Urbanovičs savā Facebook lapā.
Urbanovičs neanalizē deputāta Gobzema aizturēšanas tiesiskos aspektus, bet izteic savu viedokli par brīvību pandēmijas apstākļos.
"Uzskatu, ka ejam pa slidenu taku. Te tomēr ir runa par ierobežojumiem savu politisko uzskatu paušanai, lai cik tie mums tīkami vai nepieņemami. Tikties ar vēlētājiem ir katra politiķa tiesības un pienākums. Ikviena, sākot no Kariņa līdz Gobzemam. Lai par kādiem savdabjiem viņi kādā sabiedrības daļā tiktu uzskatīti.
Охота на Гобземса и оплеуха для Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Video
Lindermans: Gobzema medības, deputātu kolekcija cietumos un pieminekļa demontāža
Vai pandēmija atceļ demokrātiju? Cik lielā mērā? Vai Satversme iesaldēta? Vai ierobežojumi pulcēšanās un izteiksmes brīvībām ir ar leģitīmu mērķi, vai arī tā varas elitei gluži vienkārši ir ērtāk?
Un, vai akceptējot ierobežojumus viena deputāta jancīgiem pasākumiem, netiek bruģēts ceļš uz pilnvarām policijai lemt par politisku izpausmju formu un saturu?
Iekšlietu ministre visus šos notikumus komentējusi sausi – viens likums, viena taisnība visiem. Ar interesi sekošu, kā tas realizēsies gan pret Aldi Gobzemu un viņa mītiņiem brīvā dabā, gan pret visa prominenču zieda pulcēšanos slavena pavāra pasākumā slēgtās telpās," pauž Urbanovičs.
Противники обязательной вакцинации пришли к Сейму, откликнувшись на призыв депутата Алдиса Гобземса - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Politika
Politologs: cilvēki izgāja ielās nevis Gobzema dēļ, bet gan pret Ministru kabinetu
Runa ir par šefpavāram Mārtiņam Rītiņam veltītās grāmatas prezentāciju, kas notika decembra sākumā. Valsts policija uzsāka administratīvo procesu sakarā ar iespējamo pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumu. Spriežot pēc fotogrāfijām medijos, grāmatas prezentācijā piedalījās desmitiem viesu, tostarp populārākie aktieri, bijušie vai esošie valsts ierēdņi. Visi klātesošie bija vakcinēti vai Covid-19 izslimojuši, taču rīkojums par pulcēšanās ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā paredz, ka publiskajos pasākumos ir jāvalkā maskas, kas, spriežot pēc fotogrāfijām, netika ievērots.
Pieļautos pārkāpumus atzinuši daži šefpavāra viesi, tostarp Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.
Ziņu lente
0