Latvijā

Covid-19 būs blakus diagnoze: Stradiņa slimnīcā gaida "citu vilni"

© Sputnik / Sergey MelkonovУниверситетская клиническая больница имени Паула Страдыня
Университетская клиническая больница имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim Stradiņa slimnīca ir pievārējusi trīs Covid-19 viļņus un katrs no tiem bijis atšķirīgs, tagad mediķi gatavojas Covid-19 kā blakus diagnozei.
RĪGA, 21. janvāris - Sputnik. Patlaban Covid-19 pacientu skaita pieaugums Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS) ir lēzens, paziņoja PSKUS valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš Latvijas Televīzijas ēterā. Turklāt šajā Covid-19 saslimstības vilnī slimnīca gatavojas jaunajam notikumu attīstības variantam.
Esošo situāciju ar Covid-19 pacientiem Muciņš raksturoja kā mierīgu – pacientu skaita pieaugums ir nenozīmīgs. Turklāt mediķi seko līdzi Covid-19 izplatības radītājiem, un inficēto pacientu skaita pieaugums tuvākajā nedēļa parādīs, kā tas atspoguļosies stacionēto pacientu skaitā, pārliecināts klīnikas vadītājs.
Medicīniskās sejas maskas - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Latvijā
Rīgā sāk izdalīt bezmaksas sejas maskas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem
Tāpat viņš atzīmēja, ka lielākā daļa stacionēto Covid-19 pacientu nav vakcinēti, un dominējošais aizvien ir Covid-19 vīrusa delta variants, pie tam daudziem nepieciešama intensīvā terapija.
Skaidrojot situāciju ar omikrona paveida izplatīšanu, Muciņš paziņoja, ka līdz šim Stradiņa slimnīca ir pievārējusi trīs Covid-19 viļņus un katrs no tiem bijis atšķirīgs.
"Šajā brīdī mēs gatavojamies citādākam scenārijam. Ar Covid-19 inficētie pacienti būs decentralizēti ārstēti. Tas nozīmē, ka biežāk iespējams variants – Covid-19 būs blakus diagnoze, pacients tiks stacionēts ar citām saslimšanām un tikai stacionārā biežāk uzzināsim par Covid-19 kā blakus diagnozi," skaidroja slimnīcas vadītājs.
Rezultātā lielākam pacientu skaitam būs nepieciešama pamatdiagnozes ārstēšana un iespējamā Covid-19 izraisīto komplikāciju ārstēšana.
Pašlaik Stradiņa slimnīcā aizņemti vairāk nekā 90% pieejamo gultasvietu.
Медицинские работники готовят палату к приему пациентов с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Latvijā
Slimnīcu skaitu Latvijā pagaidām nesamazinās
Ziņu lente
0