Latvijā

Rīgā sāk izdalīt bezmaksas sejas maskas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasMedicīniskās sejas maskas
Medicīniskās sejas maskas - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociāli mazaizsargātie rīdzinieki varēs saņemt vienu iepakojumu, kurā ir 50 medicīniskās maskas, paredzēts, ka šis daudzums ir pietiekams diviem mēnešiem.
RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Sākot ar 19. janvāri, sociāli mazaizsargātie Rīgas iedzīvotāji var saņemt medicīniskās maskas, ziņo Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.
Maskas pienākas tiem Rīgas pašvaldības iedzīvotājiem, kuriem Rīgas Sociālais dienests ir izsniedzis izziņu par atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, raksta Press.lv.
Радиатор отопления и банкноты евро  - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2022
Latvijā
Latvijas pašvaldības nebija gatavas tik krasam energoresursu cenu kāpumam
Vienu iepakojumu ar 50 medicīniskām maskām var saņemt, ierodoties jebkurā no vienpadsmit Eiropas fonda pārtikas un higiēnas atbalsta paku izsniegšanas vietām Rīgā.
Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Ministru kabineta pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredz, ka no 25. janvāra sabiedriskajās vietās būs atļauts izmantot tikai medicīniskās maskas vai respiratorus bez vārsta ne zemākas klases kā FFP2. Auduma maskas vairs netiks uzskatītas par adekvātu aizsardzības līdzekli.
Noteikumi paredz, ka 7-12 gadu vecuma skolēniem joprojām atļauts lietot auduma aizsargmaskas, tostarp sabiedriskajā transportā.
Платежный терминал - Sputnik Latvija, 1920, 14.01.2022
Latvijā
VID ar čeku loteriju vēlas atbalstīt Latvijas iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu
Ar grozījumiem no noteikumiem tiek svītrots izņēmums, ka pirmās līdz trešās klases izglītojamie izglītības procesā mācību telpā var vispār nelietot sejas masku, un ir svītrots izņēmums, ka pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas kontrolētā kolektīvā, piemēram, darba vietā, izglītības iestādē, amatieru kolektīvā, izglītojamie ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu klātienes izglītības procesā mācību telpā, drīkst vispār nelietot sejas masku. Šāds lēmums pieņemts sakarā ar strauju jaunā koronavīrusa paveida — omikrona — izplatības pieaugumu.
Ziņu lente
0