Krievijā

Krievijas vēstniecība aicināja Latviju beigt karot ar mirušajiem sarkanarmiešiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВ ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков
В ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja nebūtu Sarkanās armijas, Baltijas Republika arī šodien sauktos Reichskommissariat Ostland, bet par oficiālo valodu kļūtu vācu valoda, atgādināja Krievijas vēstniecība Latvijā.
RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā pauda "lielu neizpratni" par Nacionālās apvienības atbalstītāja Gundara Kalves patvaļu, kurš ne tikai nojauca padomju karavīru memoriālu Jēkabpilī, bet arī lielījās par to Latvijas presē.
23. februāra naktī Jēkabpilī tika sapostīts 1944. gadā bojā gājušo padomju karavīru apbedījuma vietā uzstādītais memoriāls – kapa vietā novietoto lielgabalu aizveda ar traktoru nezināmā virzienā. Policisti izmeklēšanā noskaidrojuši, ka lielgabals atrodas Daugavas dibenā.
Марш националистов в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Pasaulē
Ukrainas nacionālisti sarīkoja Kijevā lāpu gājienu
Krievijas vēstniecības ziņojumā Facebook vietnē atzīmēts, ka daudzos Latvijas medijos publicētājā intervijā Kalve atklāti lielījās par to, ka pērnā gada februārī sapostījis padomju memoriālu Jēkabpils centrā, nozogot no postamenta lielgabalu.
"Turklāt ir svarīgi apzināties, ka runa nav tikai par pieminekļa izjaukšanu, bet arī par kapa apgānīšanu, kur apglabātas ģenerālmajora S.P. Kuprijanova, pulkveža G. K. Šarikalova un pulkveža S. G. Gazejeva mirstīgās atliekas, kuri savas dzīvības atdevuši par Latvijas atbrīvošanu no vācu fašistu iebrucējiem Krustpils operācijas gaitā 1944. gada augustā," uzsvēra Krievijas diplomāti.
Pēc diplomātu domām, ir acīmredzami, ka šis pilsonis jūt pilnīgu nesodāmību par pastrādāto noziegumu, turklāt nekaunīgi piebilst, ka arī nākotnē turpinās "karot" ar padomju memoriālo mantojumu, tādējādi iedvesmojot savus sekotājus līdzīgiem "varoņdarbiem". Krievijas vēstniecība atgādināja, ka šādus memoriālus objektus aizsargā 2007. gada 18. decembrī parakstītā Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā.
Piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem  - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Latvijā
Vandāļi apgānījuši pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem
"Beidziet cīnīties ar mirušajiem sarkanarmiešiem, it īpaši, tāpēc viņi nevar jums atbildēt. Starp citu, ja nebūtu viņu, šī zeme arī šodien sauktos Reichskommissariat Ostland, bet par oficiālo valodu kļūtu vācu valoda. Par to nedrīkst aizmirst!" uzsver Krievijas vēstniecība Latvijā.
Krievijas diplomātiskā misija aicināja atbildīgas institūcijas spert soļus vandālisma akta seku novēršanai un šādu darbību novēršanai nākotnē. Diplomāti apņēmušies arī turpmāk aktīvi interesēties par šā procesa norisi un rūpīgi sekot šīs situācijas attīstībai.
Pagājušā gada nogalē prokuratūra cēlusi apsūdzību Gundaram Kalvem pēc Krimināllikuma 228. panta trešās daļas par kapa apgānīšanu un 109. panta otrās daļas par patvaļīgu koku bojāšanu.
Ziņu lente
0