Viedoklis

Putins pieteicis karu Eiropai. Vēl nav par vēlu padoties

© Sputnik / Pavel Lvov / Pāriet pie mediju bankasZiemeļu jūras kara flotes karavīri
Ziemeļu jūras kara flotes karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumi gaida Krievijas reakciju pēc atteikšanās garantēt NATO nepaplašināšanos uz austrumiem. Mākslīgi tiek audzēta spriedze ap Krievijas "drīzu iebrukumu". Tagad – ne tikai Ukrainā.
Ukraina ir tikai pirmais mērķis, lai arī par to pārdzīvo visvairāk. Piemēram, bijušasis ASV Valsts departamenta speciālais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers stāsta, ka "mums vajadzētu uztraukties par to, kas notiks tuvāko nedēļu laikā", jo pastāvot risks, ka Putins "līdz februāra vidum sāks noteiktas darbības" Ukrainas virzienā. Kāpēc līdz februāra vidum? Tāpēc, ka krievi "grib, lai viņiem būtu iespēja organizēt kara operāciju pa sasalušas zemes un noslēgt to, pirms zeme atkususi". Par rietumvalstīs valdošo noskaņojumu portālā RIA Novosti stāsta Pjotrs Akopovs.
Principā, Volkers ir pārliecināts, ka Putins nolēmis atjaunot... nē, ne PSRS, lai arī anglosakši to apgalvo visbiežāk. Krievijas impēriju. Un nepavisam ne tālā nākotnē: "Prezidents Putins nolēmis, ka šogad viņš vēlas atjaunot Krievijas impēriju, jo šogad aprit simt gadi kopš Padomju Savienības nodibināšanas bijušās Krievijas impērijas teritorijā. Tātad, līdz ar Baltkrievijas, daļas Ukrainas, ieskaitot Krimu, ko tā nelikumīgi anektēja, Donbasa, kā arī Kazahstānas ziemeļu, Gruzijas daļas, Moldovas daļas – šo teritoriju pievienošanu Krievijai, es domāju, viņš uzskata sevi par patvaldniecisku Krievijas impērijas atjaunotāju."
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Krievijā
"Kas te nav skaidrs?" – Putins atbildēja uz jautājumu par Krieviju, Ukrainu un NATO
Patiešām! Tā taču ir – krievi taču vienmēr tā rīkojas, visu pielāgo jubilejas datumiem. Acīmredzot, sākumā domāja līdz novembrim, par godu Krievijas impērijas pasludināšanas 300. jubilejai, taču, ka vienmēr, nepaspēja un atlika termiņus līdz PSRS 100. jubilejai. Tomēr nolēma atjaunot impēriju, ne savienību.
Tad ir skaidrs, kāpēc Somija tā sanervozējās un sāka runāt par to, ka neviens nevar atņemt viņiem tiesības lemt, - iestāties NATO vai ne. Somija tak arī bija Krievijas impērijas daļa. Viņiem tikai lēni pielēca Putina slepenā plāna apjomi. Jūtīgie poļi jau sen pārdzīvo.
Vai maz zināms, vai Putins apstāsies pie impērijas robežām? Pareizi! Vajag meklēt meklēt pirmsākumus. Kas ir labākie pirmsākumu meklētāji? Protams, filozofi. Re, francūzis Bernārs Anrī Levijs ir aizracies līdz pamatiem.
Savā publikācijā "Le Point" viņš stāsta:
"Putins patiešām pieteicis karu Eiropai. Protams, auksto karu. Karu, ko apturēja dzelzs priekškars, kas patlaban nolaižas pie Ukrainas frontes līnijas. Karu, kas sevi piesaka atklāti."
Līdz prezidenta vēlēšanām Francijā palikuši divarpus mēneši, un Levijs ir sašutis pa to, ka priekšvēlēšanu kampaņa ignorē patlaban izšķirošās starptautiskās politikas problēmas un svarīgo jautājumu "par attieksmi pret jaunās Krievijas impēriskajiem tīkojumiem".
73 gadus vecais Levijs jau sen cīnās ar šiem draudiem, taču rakstā piemin tikai nesenos notikumus:
"Es nemaz nerunāju par "Vāgnera" algotņu aktivitāti Mali, kas tieši kaitē Francijas intereses. Es nerunāju par nu jau ikdienišķajām Idlibas apšaudēm, šo Sīrijas Gerniku, kam neviens vairs īpaši nepievērš uzmanību. Es nerunāju par Krievijas taktisko savienību ar jauno sultānu Erdoganu, bet Āzijā – tās draudzību ar tiem, kuri skumst pēc Ķīnas dinastijām. Par to visu es nenogurstoši kliedzu pilnā kaklā jau piecus gadus.
Šodien es skaļi runāju par "jauno kārtību", kas valda Almati un Kazahstānā, no kurienes saņemam Krievijas tanku fotogrāfijas, tieši tāpat kā no Budapeštas 1956. gadā un no Prāgas 1968. gadā. Es, visiem dzirdot, runāju par 150 tūkstošiem krievu karavīru, kuri koncentrēti pie robežas ar Ukrainu, kas ar 480 tankiem, divdesmit bruņutransportieriem un nezināmu skaitu zenītraķešu kompleksu "Buk" tur tēmēklī Maidana eiropiešus."
Vai patiešām Almati ielās bija Krievijas tanki? Vienalga: tas viss, arī Ukraina, Levija acīs ir tikai prelūdija. Daži prezidenta kandidāti (Levijs nesauc viņus vārdā, tomēr skaidrs, ka runa ir par Lepēnu, Zemūru un Melanšonu) "Kremļa saimnieku spītīgi uzskata par patīkamu sarunbiedru, ko ielenc ļaunās rietumvalstis un kas aizstāv savas tiesības uz personisko telpu," – un šie neprāši nesaskata acīmredzamas lietas:
"Krievijas darbībās ir netikumiska konsekvence. Viss rit apmēram pēc sekojoša plāna: vispirms Krimas aneksija, lai izvairītos no Ukrainas aneksijas, pēc tam iebrukums Ukrainā, lai izvairītos no iebrukuma Balkānos, pēc tam Balkānu pakļaušana, lai novērstu Baltijas "somiskošanu", pēc tam Polijas neitralizācija un pat aizbildniecības uzņemšanās pār lielajām un senajām Rietumeiropas valstīm. Tāpat turpinājās notikumi pēc 1938. gada sazvērestības Minhenē."
Tik banāli atkal nonācis tiktāl, ka "Putins ir Hitlers". Ko lai dara, vai nu mazums traku filozofu Eiropā, kāpēc vajadzētu lasīt Bernāra Anrī Levija rakstus?
Участники заседания Совета Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 14.01.2022
Viedoklis
Krievijas-NATO padome: savstarpēji kompromisi vai kara slieksnis?
Tikai lieta tāda, ka Levijs nav tikai žurnālists un "filozofs" – viņš ir simbols. Pēdējos gadu desmitus viņš ne tikai cīnījies ar Krieviju, kur tik iespējams: no Gruzijas 2008. gadā līdz Ukrainai 2014. gadā. Viņš nes brīvību nelaimīgām tautām visā pasaulē. Atmiņā visdziļāk iespiedusies viņa loma Lībijā – pēc nekārtību sākuma Levijs devās uz Lībiju, sāka aģitāciju un visaktīvāk mudināja Sarkozī sākt operāciju pret Kadāfi. Tātad viņa kontā jau ir viena agresija, kas faktiski iznīcinājusi valsti! Bet tas taču bija humānu vērtību labad!
Tagad Levijs biedē ar karu savus tautiešus un visus eiropiešus: atnāks briesmīgais Putins un jūs paverdzinās. Ne soli atpakaļ, turēties ierindā, neatdot Putinam ne pēdu svešas zemes, jo tas viss pieder mums, eiropiešiem. Gan Ukrainu, gan Gruziju jāsargā no briesmīgā diktatora, kam vēl jāatdod Donbasa un Dienvidosetija. Jāpārstāj mocīt bērnus Sīrijā un žņaugt brīvo kazahu tautu! Pat Krievija vaimanā viņa jūgā!
Ar ko Bernārs Anrī Levijs izceļas? Ar to, ka koncentrētā formā atkārto visu to, ko Rietumos stāsta par Krieviju, par cariem un ģenerālsekretāriem, par impēriju un PSRS. Krievijā ir šausmīga tirānija, un krievi apdraud Eiropu: paskat vien, cik nekaunīgi viņi diktē noteikumus osmāņu kalifam, vajag steigšus izsēdināt desantu Krimā! Krievi neļauj mums nest civilizāciju nelaimīgajiem iezemiešiem, un vispār – priekš kam viņiem Vidusāzija un Kaukāzs, kur viņi lien? Vispirms apdraud mūsu intereses Afganistānā un Indijā, pēc tam pie Lamanša iznāks! Nolādētie komunisti, viņi atņēmuši mums Ķīnu un grib visu Eiropu pataisīt sarkanu!
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2022
Krievijā
Mēs ļoti ilgi jūdzām – laiks braukt: Sergeja Lavrova preses konference
Nekā jauna nav, krievi to visu dzird jau trešo gadu simteni un šajā laikā pārdzīvojuši vairākus iebrukumus no Rietumiem. Jau tagad Levija histērija Krievijai ir izdevīga – viņam ir superatlantista reputācija, tātad viņa vērtības neatbilst francūžu vērtībām. Viņa aģitācija pret Krieviju tikai pārliecina francūžus, ka tie visi ir vieni lieli meli, kam ticēt būtu muļķīgi, pat bīstami – kāds atkal sarīda krievus ar eiropiešiem. Domājams, visi vēl atceras, ar ko tad ik reizi beidzies Eiropai?
Atceras, tāpēc liela daļa Francijas elites saprot, kas biedē Eiropu un kāpēc to dara. Tie, kas vēlas saglabāt anglosakšu kontroli Eiropā, reālu un postošu, atšķirībā no mītiskās "krievu aizbildnības". Putins pieteicis karu tiem, kuri ir visu mūsu kopīgais ienaidnieks. Ne Eiropai – tiem, kuri apgalvo, ka vajagot karot ar Krieviju par Ukrainu nevis atbrīvoties no svešas ietekmes, no ārējās aizbildniecības. Atbrīvoties, vienalga, ar Krievijas palīdzību, vai bez tās. Kamēr vēl nav par vēlu.
Ziņu lente
0