Politika

Amerikāņu senatore nolēmusi paskatīties uz ASV ar "Putina acīm"

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasKapitolija ēka
Kapitolija ēka - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu senatore konstatēja, ka visa pasaule, ieskaitot Putinu, saskata ASV vājību.
RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. ASV Republikāņu partijas pārstāve, Senāta locekle Džonija Ernsta telekanāla Newsmax ēterā apsprieda valsts prezidenta Džo Baidena vājumu un secināja, ka periodiski visa pasaule skatās uz Vašingtonu "Vladimira Putina acīm", stāsta RIA Novosti.
"Nedomāju, ka Krievija vispār uztver nopietni amerikāņu sankcijas. (..) Mums atliek paskatīties, kas tagad vada Balto namu," viņa teica Newsmax.
Ernsta uzskata, ka Baidens nav spējīgs aizstāvēt un atbalstīt amerikāņu sabiedrotos, kā arī stāties pretī "ienaidniekiem, kuri ASV ir visur".
"Nav nekāds brīnums, ka visa pasaule, arī Putins, saskata Savienoto Valstu vadības vājumu," viņa secināja.
Amerikāņu politiķi un žurnālisti nereti kritizē Džo Baidenu viņa līdera īpašību dēļ. Piemēram, izskan izteikumi par to, ka Baltā nama vadītājs pieļauj kļūdas pārrunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pēc abu līderu sarunas 30. decembra naktī par Baidena vājumu ierunājās izdevuma "The Washington Times" analītiķi, kā arī Trampa bijušais padomnieks aizsardzības jautājumos Korijs Milss. Savukārt bijušais senators no Konektikutas štata Džozefs Libermans sūdzējās par to, ka Baidena politika pirmajā prezidentūras gadā mazinājusi ASV sabiedroto pārliecību, bijušais Džordža Buša runu autors, Viljams Makgērns, jaunākais, savā slejā atzīmēja, ka Baidenam trūkst autoritātes pasaules līderu vidū.
ASV karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Politika
Baidens piedraudējis Krievijai nosūtīt bruņotos spēkus uz Austrumeiropu
Vladimira Putina un Džo Baidena tālruņa saruna notika gada nogalē. Kremlis pastāstīja, ka Baltā nama saimnieks piedraudējis ar "vērienīgām sankcijām", ņemot vērā situāciju ar Ukrainu. Savukārt Krievijas valsts vadītājs konstatēja, ka tā būtu liela kļūda – tādos apstākļos var sekot vispārēja attiecību saraušana starp abām valstīm.
Ziņu lente
0