Politika

Baidens piedraudējis Krievijai nosūtīt bruņotos spēkus uz Austrumeiropu

ASV karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Džo Baidens apsolīja nosūtīt ASV bruņotos spēkus uz NATO valstīm, ja Krievija uzbruks Ukrainai.
RĪGA, 13. decembris — Sputnik. ASV prezidents Džo Baidens nosūtīs papildu bruņoto kontingkentu uz NATO valstīm Austrumeiropā, ja "Krievija iebruks Ukrainā", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Baltā nama sniegto informāciju.
ASV prezidents apgalvo, ka "absolūti skaidri licis saprast Vladimiram Putinam", cik postošas būšot ekonomiskās sekas Krievijai, ja tas notiks. Baidens ir pārliecināts, ka tamlīdzīgi soļi ne tikai ietemēs Maskavu, bet arī mainīs citu valstu attieksmi pret to, uzsvēra Baltais nams.
"Viņi samaksās briesmīgu cenu," paziņoja ASV līderis.
Kijeva un rietumvalstis pēdējā laikā apsūdz Krieviju par "agresīvām darbībām" pie Ukrainas robežām. Maskava tamlīdzīgas pretenzijas jau vairākkārt atspēkojusi, atgādinot, ka nevienu neapdraud un nelolo nekādus uzbrukuma plānus. Kremlis un AM uzskata, ka Rietumu uzbrukumi ir tikai iegansts NATO militārās tehnikas dislokācijai pie Krievijas robežām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atgādināja, ka Krievija pārvieto spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Viņš norādīja, ka tamlīdzīgas darbības nevienu neapdraud.
Krimas šaurums - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2021
Viedoklis
Kāpēc Ukrainas JKS vadības kuģis "Donbass" neizgāja Melnajā jūrā
7. decembrī notika Vladimira Putina un Džo Baidena saruna ar videosakaru starpniecību. Tajā citastarp tika apspriesta situācija Ukrainā. Baltais nams informēja, ka Baidens paudis bažas šajā kontekstā, aicinājis noregulēt konfrontāciju diplomātiskā ceļā un piedraudējis, ka uz militāru eskalāciju Rietumi atbildēs ar kolektīvām ekonomiskajām sankcijām un citiem ierobežojumiem. Putins no savas puses nosprauda sarkanās līnijas – NATO tālāka virzība uz austrumiem, kā arī trieciena ieroču dislokācija Ukrainā un citās valstīs, kas robežojas ar Krieviju.
Ziņu lente
0