Latvijā

Restorators: Latvijā paliks tikai VID, visi uzņēmēji aizbrauks

© AP Photo / Eugene HoshikoKafejnīca Tokijas zoodārzā
Kafejnīca Tokijas zoodārzā - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Restorānu biedrības prezidents uzsvēra, ka pamanāmi, lieli uzņēmēji stāsta, ka Latvijā visu taisīs ciet un brauks strādāt uz ārzemēm.
RĪGA, 17. janvāris — Sputnik. Pašreizējās valsts pārvaldes apstākļos uzņēmēju Latvijā nepaliks – viņi būs spiesti doties peļņā uz ārzemēm, lai uzturēt savas ģimenes, stāsta Latvijas Avīze, atsaucoties uz interviju, ko telekanālā RigaTV24 sniedza Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Uzstājoties pārraidē šādu viedokli viņš pauda, taujāts, vai sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvji varēs izturēt tagadējo gāzes cenu pieaugumu – ēdienu pagatavošanai pārsvarā tiek izmantota gāze, un tās tarifi pēdējā laikā strauji palielinās.
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 16.01.2022
Latvijā
Cenas pārspēj rekordus: kādas preces un pakalpojumi sadārdzinājās visātrāk
"Mums šobrīd bija arī tikšanās ar kolēģiem, un es dzirdēju par diviem kolēģiem, kurus es zinu visu savu apzināto mūžu, kuri viesmīlībā ir strādājuši 20-30 gadus, un viņi pasaka, ka viņi vairs nevar izturēt, viņi aiziet," stāstīja Jānis Jenzis.
Jau šobrīd ir aizbraukuši daudz pavāri, viesmīļi, un tagad taisās arī uzņēmēji. Ir arī daļa lielo uzņēmēju, kuri saka, ka pagaidīs līdz vēlēšanām, un, ja nekas nemainīsies, tad arī ar visām ģimenēm brauks prom.
"Man ir tāda sajūta, ka Latvijā paliks tikai VID ar visiem viņa strādājošiem darbiniekiem, un uzņēmēji visi būs prom. Nu, es ceru, ka tā nenotiks," Jenzis rezumēja.
Viņš uzsvēra, ka uzņēmumus plāno slēgt ne tikai mazie uzņēmēji, - runa ir par lielajiem biznesmeņiem, kuri saka, ka šeit visu taisīs ciet un brauks strādāt uz ārzemēm jebkādu algotu darbu.
Ziņu lente
0