Latvijā

Covid-19 skolās: nedēļas laikā Rīgā attālinātajās mācībās devās vairāk nekā 80 klases

© Sputnik / Sergey MelkonovВ учебном кабинете
В учебном кабинете - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķekavas novadā aptuveni katra desmitā klase mācās attālināti.
RĪGA, 15. janvāris - Sputnik. Līdz ar jaunā gada sākšanos un bērnu atgriešanos klātienes mācībās sāka pieaugt arī kovida izplatība: ja pagājušajā nedēļā attālināti mācījās salīdzinoši neliels klašu skaits, šonedēļ piedzīvots diezgan būtisks kāpums, ziņo Latvijas Televīzija.
Ķekavas novadā kovida izplatība pašlaik ir viena no visaugstākajām, tāpēc aptuveni katra desmitā klase pašvaldībā mācās attālināti.
Вакцинация препаратом AstraZeneca против COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 14.01.2022
Latvijā
Epidemioloģe: mums nemaz nav īstu ierobežojumu, bez balstvakcīnas cilvēks nav pasargāts
"Mēs vairs nespējam domāt par izglītības kvalitāti, bet domāt visu laiku par to, kā nodrošināt šo epidemioloģisko situāciju un kā ievērot šos noteikumus. Cik mēs paši būsim atbildīgi, tik arī būs šīs mācības klātienē," skaidroja Ķekavas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Linda Zaķe.
Rīgā mācību gada otrais cēliens sākās optimistiski. Pēc pirmās testēšanas attālinātajās mācībās devās vien 19 klases no 3000. Izglītības kvalitātes valsts dienesta apkopotie dati par pirmo mācību nedēļu arī radīja pozitīvu priekšstatu par situāciju. Pamatskolā attālināti mācījās 0,18% klašu, vidusskolā – vēl mazāk.
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Pasaulē
PVO: tuvāko divu mēnešu laikā vairāk nekā puse Eiropas inficēsies ar "omikronu"
Taču vienas nedēļas laikā vismaz galvaspilsētā šis rādītājs krasi pieaudzis.
"Šobrīd mums ir informācija, ka attālināti mācās vairāk nekā 100 klašu komplekti. Un katru dienu departamentā saņemam no skolām šo saskaņojumu par attālinātajām mācībām.
Katras nedēļas beigās mēs apkopojam informāciju, tā kā aktuālie dati būs nākamnedēļ, bet redzam, ka šī optimistiskā statistika paliek daudz sliktāka," atzina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta
Ziņu lente
0