Latvijā

Noskaidrojies auduma masku lieguma termiņš. Cik maksā respiratori?

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasFFP2 maska
FFP2 maska - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministru kabinets konceptuāli atbalstījis ideju no 25. janvāra atteikties no auduma sejas maskām, taču pagaidām prasība vēl nav iekļauta valdības lēmumā.
RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Jau pēc divām nedēļām Latvijā, iespējams, tiks aizliegts nēsāt auduma sejas maskas aizsardzībai no koronavīrusa. Iedzīvotājiem iesaka izmantot medicīnas maskas un respiratorus. Jautājums tika apspriests vakar valdības sēdē, vēsta Press.lv.
Девушка в медицинской маске - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2022
Pasaulē
Rumānijā par auduma sejas maskas nēsāšanu noteikts naudassods 570 dolāru apmērā
Lieguma stāšanās spēkā atlikta, jo maskas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, domājams, tiks saņemtas tikai pēc divām nedēļām. Patlaban noslēgti līgumi par masku piegādēm, informēja Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis.
Pagaidām nav veikti respiratoru FFP2 valsts iepirkumi lielā apjomā. Citskovskis paskaidroja, ka tādam iepirkumam var būt vajadzīgs apmēram pusotrs mēnesis, pie tam respiratoru piegādes maznodrošinātajiem, kuri nevar saviem spēkiem sarūpēt aizsardzības līdzekļus, vajadzēs organizēt ar pašvaldību palīdzību.
Citskovskis piezīmēja, ka koronavīrusa eksprestestu iegādei var būt vajadzīgi līdz 20 miljoni eiro. Iedzīvotājus būs iespējams nodrošināt ar plaši pieejamiem testiem pēc trim vai četrām nedēļām. Tiesa, viņš norādīja, pagaidām nav izstrādāts precīzs mehānisms testu izplatīšanai starp iedzīvotājiem.
Вид на город Токио  - Sputnik Latvija, 1920, 30.11.2021
Pasaulē
Bioloģe paskaidroja, kāpēc Japānā koronavīruss ir pazudis
Patlaban respiratoru un medicīnas masku cenas variējas. Piemēram, "Prāna un Ko", higiēnas, mazgāšanas, medicīnas un citu specializēto preču piegādātājs, pārdod vienreizējas lietošanas trīsslāņu ķirurģiskās (medicīnas) maskas par 6 centiem gabalā (minimālais apjoms – 50 gab.), bet respiratoru FFP2 (piecslāņu maska, lietošanas laiks – līdz 8 stundas) par 25 centiem gabalā (minimālais pirkuma apjoms – 10 gab.) interneta veikalā, taču jāņem vērā arī piegādes maksa.
Citos veikalos un aptiekās respiratori ir dārgāki: Drogas – 95 centi/gab. (iepakojumā – 2 respiratori par 1,89 eiro), Rimi – 75 centi/gab.( iepakojumā – 2 gab. par 1,49 eiro), RD Electronics – 50 centi/gab. (iepakojumā – 2 gab. par 1 eiro), Benu aptieka – 86 centi/gab.( iepakojumā – 20 gab. par 17,27 eiro), internetaptieka.lv – 1,23 eiro/gab. (iepakojumā – 3 gab. par 3,69 eiro).
Ziņu lente
0