Pasaulē

Rumānijā par auduma sejas maskas nēsāšanu noteikts naudassods 570 dolāru apmērā

© Sputnik / Александр КряжевДевушка в медицинской маске
Девушка в медицинской маске - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par nepiemērotas sejas maskas nēsāšanu uzliek tādu pašu naudassodu, kā par tās neesamību, paziņoja valsts iekšlietu ministrs.
RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Rumānijas iekšlietu ministrs Lučians Bode paziņoja, ka sākot ar 8. janvāri auduma sejas maskas nēsāšana pielīdzināma tās neesamībai, un par to tiks uzlikts attiecīgs naudas sods 570 dolāru apmērā, vēsta RIA Novosti.
"Speciālisti saka, ka Covid-19 omikrona paveids izplatās ļoti ātri un ir ļoti lipīgs, šajos apstākļos maskas nēsāšana ir svarīga, lai apturētu to izplatību. Par nepiemērotas sejas maskas nēsāšanu uzliek tādu pašu naudassodu, kā par tās neesamību," paziņoja Bode televīzijas kanāla Digi 24ēterā.
Вакцина против COVID-19, разработанная Оксфордским университетом и фармацевтической компанией AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2022
Latvijā
Covid-19 sertifikāta derīguma termiņš tiks ierobežots 180 000 Latvijas iedzīvotāju
Viņš paskaidroja, ka drošības normu ievērošanu uzraudzīs policijas darbinieki un žandarmi. Sods par aizsargmaskas nevalkāšanu Rumānijā ir 570 dolāri.
Saskaņā ar noteikumiem, kas stājas spēkā no 8. janvāra, visiem Rumānijas iedzīvotājiem, kas vecāki par pieciem gadiem, sabiedriskajās vietās jāvalkā ķirurģiskās aizsargmaskas vai FFP2 tipa maskas.
Ziņu lente
0