Latvijā

Gāzes un elektroenerģijas sadārdzināšanās vedīs pie maizes cenu pieauguma

© Sputnik / Sergey MelkonovMaizes produkcija
Maizes produkcija - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtikas produktu ražotājus Latvijā šokējuši jaunie elektroenerģijas rēķini. Tas ietekmēs arī patērētājus.
RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Eksperti prognozē maizes un citu pārtikas produktu cenu būtisku pieaugumu. Gaidāmā sadārdzināšanās saistīta ar nesamērīgajiem elektroenerģijas un gāzes rēķiniem, ko saņem uzņēmēji, stāsta Press.lv.
Gaļas produkcijas Lidl veikalā - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Latvijā
Eksperte stāsta: Latvijā palicis tikai viens lēts produkts
Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure pastāstīja, ka pārtikas produktu ražotājus jau šokējuši jauno elektroenerģijas rēķini.
Lielajiem uzņēmumiem izdevumi par elektrību sasnieguši simtiem tūkstošus eiro, lai arī agrāk summas ražotāju saņemtajos rēķinos bija mērojamas desmitos tūkstošu.
Pat neskatoties uz valdības apstiprināto elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu par 50%, patērētāji Latvijā neizbēgami saņems smagu triecienu – elektroenerģijas cenas negrozāmi pieaug.
Savukārt gāzes cenu kontekstā vairāk nekā citi cieš maizes cepēji un citi mazie un vidējie ražotāji.
Кукурузное поле - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Pasaulē
Sadārdzināsies gaļa un gāzētie dzērieni: vēl viens pārtikas cenu kāpuma iemesls
Iepriekš viedokli par produktu cenām Latvijā pauda Ingūna Gulbe, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra ilggadējā vadītāja. Viņa brīdināja: tuvākajā nākotnē nav iemeslu cerēt uz pārtikas produktu cenu lejupslīdi.
Vienīgais vēl relatīvi lētais produkts veikalu plauktos ir cūkgaļa, atzīmēja Gulbe. Viņa uzsvēra, ka cūkgaļas cenas patlaban ir neadekvāti zemas un ieteica lietot to uzturā, kamēr lauksaimnieki dāvā tādu iespēju.
Ziņu lente
0