Politika

Zaharova pastāstīja, kā Lielbritānija cenšas destabilizēt situāciju Krievijā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Briti atklāti finansē situācijas destabilizāciju Krievijā, paziņoja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.
RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Lielbritānija tieši finansē situācijas destabilizāciju Krievijā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot tīmeklī publicētos Lielbritānijas Ārlietu ministrijas dokumentus, vēsta RIA Novosti.
Savā Telegram kanālā Zaharova atsaucās uz vietni "Underside", kas laidusi klajā virkni britu Ārlietu ministrijas dokumentu. Viņas ieskatā, tie ir šausminoši.
Работа стенда МИА «Россия сегодня» в первый день ПМЭФ - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2021
Politika
Krievijas pārstāvis ES: EP rezolūcija – izcila iejaukšanās valsts iekšējās lietās
"Bail par Elizabeti Trasas kundzi (ārlietu ministre – red. piez.) un viņai pakļauto ministriju. Ja palasīsiet šo resursu, jūs man piekritīsiet. To pat ar tanku nevar savest kārtībā," raksta viņa.
""Underside" arhīvos ir desmitiem dokumentu ar projektu aprakstiem, uzvārdu un organizāciju sarakstiem, un visu "melno grāmatvedību". Skaitļi pārsteidz — piešķirti vairāk nekā 1,3 miljardi rubļu (laikposmā no 2020. līdz 2023. gadam), lai finansētu programmas ar mērķi ietekmēt sabiedriskās organizācijas (bet ar to starpniecību — valsts institūcijas) un Krievijas kursa transformāciju Lielbritānijai vajadzīgajā virzienā," norāda Zaharova.
"Turklāt runa ir jau par visai nopietnām lietām – briti tērē naudu iekšpolitiskās situācijas sašūpošanai valstī. Kā citādi var izskaidrot grantu plānu ar kodu P2.031, kas paredz finansiālu atbalstu iesaistīšanai mītiņos un politiskos gājienos, tāpat pieminēts sociālās spriedzes pieaugums un sabiedrības polarizācija. Vai britiem jāatgādina par EDSK "Nobeiguma akta" VI pantu (Neiejaukšanās iekšējās lietās)?" uzsvēra Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve.
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 05.12.2021
Politika
Krievijas ĀM pārstāve definēja NATO galvenās "vērtības"
"Lūk, arī atbilde, kāpēc partneri ir tik satraukti par savu aizbilstamo nomināciju "ārvalstu aģentu" titulam. Tā ir viņu sāpīgā vieta," Zaharova rezumēja.
Zaharova piebilda, ka britu diplomātiskajam resoram atliek viens ceļš: publiski paziņot, ka tās ir viltus ziņas, vai "atzīt savus plānus - iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, nožēlot grēkus, no tanka pārsēsties dzeltenajā zemūdenē un paslēpties Brigē".
Ziņu lente
0