Pasaulē

Vai 2022. gadā sagaidīsim pandēmijas beigas?

© Pixabay / SamuelFrancisJohnson Коронавирус SARS-CoV-2
Коронавирус SARS-CoV-2 - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Virusologs Anatolijs Altšteins paziņoja, ka, ja tiks ievēroti noteiktie nosacījumi, pandēmija varētu beigties jau šogad.
RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Gamaleja vārdā nosauktā centra profesors Anatolijs Altšteins pieļāvis, ka Covid-19 pandēmija varētu beigties 2022. gadā, vēsta RIA Novosti.
"2022. gadā mēs varētu pabeigt pandēmiju, jo mums ir vakcīnas, pastāv iespēja pilnveidot vakcīnas, pastāv iespēja ražot vakcīnas. Es nerunāju tikai par Krieviju, bet arī par visu pasauli," paskaidroja speciālists.
Covid-19 nodaļa Daugavpils slimnīcā - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2022
Pasaulē
Zinātnieki novērtēja mirstības līmeni ar diagnosticētu omikron paveidu
Viņaprāt, lai atgrieztos pie normālas dzīves, ir jāievēro profilaktiskie pasākumi un jāvakcinējas, citādi pandēmija turpināsies arī 2023. gadā.
Arī Krievijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis, KZA Engelgarda vārdā nosauktā Molekulārās bioloģijas institūta Šūnu poliferācijas laboratorijas vadītājs Pjotrs Čumakovs sarunā ar portālu prognozēja pandēmijas ietekmes uz cilvēka dzīvi samazināšanos.
"Es domāju, ka viss rimsies sakarā ar omikrona parādīšanos, kas ļoti ātri izplatās un neizraisa nopietnas sekas," norāda virusologs.
Рабочие в масках на фабрике Maxport в Ханое, которая производит спортивную одежду для различных брендов текстильной одежды, 21 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Pasaulē
Kā Covid-19 uzliesmojums Vjetnamā ietekmējis visu pasauli
Čumakovs uzskata, ka jaunais paveids izstums visus pārējos, jo tas izplatās daudz lielākā ātrumā, nekā citi.
Iepriekš Saloniku Aristoteļa Universitātes profesors Demosfens Sarijanis izteica prognozi par pandēmijas beigām 20. februārī. Viņš atsaucās uz matemātisku modeli, saskaņā ar kuru janvāra vidū gaidāms vēl viens saslimstības vilnis, un kad tas beigsies, lielākajai daļai cilvēku izveidosies imunitāte pret Covid-19.
Ziņu lente
0