Viedoklis

NATO pārvērš Lietuvu kazarmā: alianses projekts pie Krievijas robežām

Эстонский военный  - Sputnik Latvija, 1920, 02.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO turpina intensīvi iekārtoties Baltijā. Jaunās militārās pilsētiņas un kazarmas Lietuvā ir daļa no lielā Ziemeļatlantijas alianses projekta Baltijā.
Viena no Baltijas republikām jau iegūst specializāciju NATO, norāda radio Sputnik autors Kirils Grišins. Drīzumā Lietuva kļūs par alianses apkalpes un treniņu lokāciju.
NATO ar Vācijas un Lietuvas spēkiem plāno uzbūvēt Baltijā stacionāru kazarmu, kur kopā ar Lietuvas karavīriem tiks izvietots bloka karspēks. Bundesvērā jau saskaitīja, ka būvdarbiem būs nepieciešami daži miljoni eiro — tos piešķirs Viļņa un Berlīne. Vācijas un citu NATO valstu karaspēka rotācijas princips nemainīsies. Turklāt Vācija nodrošinās aptuveni pusi no 1200 NATO karavīriem Lietuvā, raksta Die Zeit.
Пресс-брифинг спецпредставителя США на Украине Курта Волкера - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Pasaulē
ASV izdomājuši iespēju šantažēt Krieviju
Jāatzīmē, ka izdevuma lasītāji par šīm ziņām nebūt nav sajūsmā.
"Idiotisms, ka arī jaunā valdība uzskata par pienākumu laizīt ASV pakaļu!" pauž sašutumu komentētājs vārdā Poisonless.
"Mani progresīvie draugi vienmēr saka, ka vēsture atkārtojas tam, kurš aizmirst tās mācības," atzīmēja Wolkenschaf.
"Ja kāds nevēlas saķerties ar krieviem, uz ko man personiski uzpļaut, tad viņam... jāizvieto karaspēks, jābūvē kazarmas, tas taču ir skaidrs!" skaidro 123Stadtmusikant123.
Atliek vien sasparoties ar citām NATO būvēm Lietuvā. Bloks modernizē Lietuvas poligonu Pabradē. Līdz 2023. gada beigām tur var tikt izvietoti līdz trim tūkstošiem sabiedroto valstu karavīru vienlaikus.
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Politika
Krievijas ĀM iezīmēja galvenās tēmas pārrunās ar NATO
Starp citu, tieši tik daudz karavīru uzņems trīs jaunas Lietuvas militārās pilsētiņas. Pirms gada Lietuvas Aizsardzības ministrija vienojusies ar UAB "Salvinta" un UAB "Partneryystės projektai keturi" par šo līgumu izpildi. Būvdarbi izmaksas aptuveni 168 miljoni eiro.
Kazarmas ir tikai daļa no liela NATO projekta Lietuvā. Alianse būvē infrastruktūru, lai gaidāmajās pārrunās demonstrētu Krievijai trumpi.
Kā zināms, pēdējos gados antikrievijas bloks aktīvi nostiprina savu austrumu flangu. Alianses spēki ir izvietoti visās Baltijas valstīs, kā arī Polijā. To personālais sastāvs mainās ik pēc sešiem mēnešiem: formāli NATO nevar ilgtermiņā izvietot Austrumeiropā sabiedroto karaspēku. Taču izvieto, par spīti visām vienošanām. Acīmredzot Krievija šīm apstāklim pievērsīs uzmanību pārrunās ar NATO.
Ziņu lente
0