Pasaulē

Lielbritānijā stāsta par enerģētiskās krīzes šausmām

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Лондоне в связи с коронавирусом
Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Telegraph uzskata, ka Lielbritāniju gaida fiasko ekonomikā, gluži kā 2008. gada krīzes laikā.
RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Lielbritāniju gaida ekonomiskās situācijas pasliktināšanās, ņemot vērā gāzes cenas, un tā pielīdzināma notikumiem 2008. gada finansiālās krīzes laikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu The Telegraph.
Šādu viedokli izdevumam pauduši vairāki enerģētikas kompāniju augstākā līmeņa menedžeri un valdības ierēdņi.
Нефтяная платформа Приразломная - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Pasaulē
"Klaji meli": "Gazprom" atbildēja uz pārmetumiem par nepietiekamām gāzes piegādēm Eiropā
Stefens Ficpatriks kompānijas "OVO Energy", otrā lielākā enerģijas piegādātāja vadītājs, pašreizējo situāciju valstī salīdzināja ar periodu starp bankas "Northern Rock" krahu un firmas "Lehman Brothers" kolapsu, kas sākās gadu vēlāk, raksta izdevums.
Pēc kompānijas vadītāja domām, britu enerģētikas tirgū gaidāms fiasko, un krīzes beigas nav gaidāmas drīz. Ficpatriks izteica pārmetumus valdībai – tā pārāk lēni meklē piemērotu risinājumu izejai no strupceļa.
Kompānijas "Wood Mackenzie" analītiķis Neivans Burudžerdi piebilda, ka valdība varētu iekasēt vienreizēju maksājumu no uzņēmumiem ekstremālo cenu fonā. Taču, pēc viņa domām, tā būs kļūda, jo var novest pie investīciju sarukuma nozarē.
Valdība paziņoja, ka pastāvīgi sazinās ar industrijas pārstāvjiem, un apsolīja aizsargāt patērētājus no cenu pieauguma, vēsta The Telegraph.
Vācijas, Krievijas un ES karogs - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Viedoklis
Krievijai nav vajadzības iesaldēt Eiropu – viņi paši tiek galā
Iepriekš izdevums nāca klajā ar britu ekspertu viedokļiem, kuri par enerģētisko krīzi vaino Krieviju.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklāti nosauca par muļķībām pārmetumus Krievijai degvielas krīzes kontekstā. Valsts vadītājs konstatēja, ka enerģētikas tirgus saskaras ar grūtībām vairāku iemeslu dēļ. To vidū ir nelabvēlīgi laika apstākļi, neefektīvais vēja ģeneratoru darbs šogad un nepietiekamie gāzes krājumi kontinentā. Putins atgādināja, ka ieteicis Briselei saglabāt izejvielu piegādes ilgtermiņa līgumus. Taču Eiropas Komisija pieprasīja energonesēju cenu veidošanos tirgū, un tas galu galā novedis pie krīzes, viņš secināja.
Ziņu lente
0