Latvijā

"Latvijas dzelzceļš" izsolīs stacijas ēku

CC BY-SA 3.0 / Skatīt tālāk / Blīdenes stacijas ēka (cropped image)Заброшенное здание железнодорожной станции Блидене
Заброшенное здание железнодорожной станции Блидене - Sputnik Latvija, 1920, 28.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts dzelzceļa uzņēmums "Latvijas dzelzceļš" pārdod pamesto Blīdenes dzelzceļa stacijas ēku.
RĪGA, 28. decembris - Sputnik. "Latvijas dzelzceļš" izsolīs Blīdenes dzelzceļa stacijas ēku Saldus novadā ar sākumcenu 14 820 eiro, ziņots oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.
Kopā ar bijušo divstāvu staciju tiek pārdotas arī citas celtnes - bagāžas noliktava, maize, šķūnis, tualete un dzelzsbetona gredzenu aka.
Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Latvijā
Latvijas dzelzceļš pārdod viesnīcu par 26 tūkstošiem eiro
Elektroniskā izsole sācies 27. decembrī plkst. 13.00 un noslēgsies 26. janvārī plkst. 13.00.
"Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs pastāstīja, ka līdz ar jauno peronu un dzelzceļa infrastruktūras parādīšanos būs arvien vairāk šādu pārdodamu staciju. Viņš atzīmēja, ka interese par šiem īpašumiem ir diezgan liela.
Blīdenes stacija tika atklāta 1927. gadā līdz ar dzelzceļa līnijas Jelgava–Liepāja atklāšanu. Stacijas ēka uzcelta 1932. gadā. Kopš 2001. gada stacija netiek izmantota.
Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu apjoma krišanās fonā Latvijas dzelzceļš izstrādājis jaunu biznesa modeli, kam vajadzētu palīdzēt uzņēmumam pārvarēt krīzi. "Latvijas dzelzceļš" jaunais biznesa modelis paredz sniedzamo pakalpojumu spektra paplašināšanos, iekļaujot tajā jūras un automašīnu ekspedīcijas pakalpojumus, kā arī termināļu un noliktavu pakalpojumus.
Путевой обходчик на железной дороге - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Latvijā
Pēdējais pēcpadomju uzņēmums: Linkaits pamatoja kadru samazināšanu LDz
Vienlaikus "Latvijas dzelzceļš" paskatījis iespējas īstenot plānotos un sāktos projektus, kas tiek finansēti no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta īstenošanas. To bija plānots īstenot saiknē ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.
Tāpat "Latvijas dzelzceļš" ir spiests samazināt štatus, kā arī atbrīvojas no nevajadzīgajiem nekustamajiem īpašumiem un neprofila aktīviem.
Ziņu lente
0