Viedoklis

Rumāņi ir laimīgi – ASV sarūpējušas iznīcinātājus F-15

ASV GKS iznīcinātāji F-15E Strike Eagle - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rumāņi priecājas, it īpaši ASV aviobāzes apkaimē dzīvojošie. Tā jau valstī iegājies: kur jeņķi, tur dzīvība. Nabadzīgākajā ES valstī pats reālākais sektors ir bruņoto amerikāņu apkalpošana.
Patiesībā jau viņi draudēja Krievijai pastiprināt austrumu flangu tikai pēc iebrukuma Ukrainā, atgādināja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Kā tur Džo Baidens teica: par Ukrainu karot – meklējiet muļķus, bet aizsargāt sabiedrotos NATO – tas ir mūsu svēts pienākums.
Taču, šķiet, nagi niez pārlieku stipri, gaidas ir tik mokošas, ka ienāca prātā: kāpēc gan nepavicināt dūres pirms kautiņa, ja jau prātos tas jau noticis. Ko tad amerikāņi zaudē? Tikai lieku reizi apliecina, ka ticēt uz vārda viņiem nekādi nevar. Tāpēc jau Krievija pieprasa rakstiskas drošības garantijas.
Kamēr Krievija pieprasa, viņi tikai audzē apdraudējumu. Tagad uz aviobāzi Rumānijā, netālu no Kimpijaturzi pilsētas pārvietoja iznīcinātāju F-15 eskadriļu. Piedevām tiem kara helikopteriem, kas jau ieradās pirms dažām dienām. Piedevām kara lidmašīnām, kas nav no valsts izvestas.
ASV iznīcinātājs Lockheed Martin F-35 Lightning II - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2021
Viedoklis
Krizdams mācies nekrist. AAE atteikušies pirkt ASV iznīcinātājus F-35
"Ieplānotās dislokācijas mērķis ir nodrošināt klātbūtni gaisā Melnās jūras reģionā," tā vērā ņemamo notikumu aprakstīja NATO Gaisa kara spēku vietne.
Rumāņi ir laimīgi. It īpaši tie, kas dzīvo šajā apkaimē. Stāsta, ka tagad dzīve būs labāka, gluži kā Deveselu (pilsētiņā, kur 2015. gadā ASV izvērsa PRA bateriju). Tā jau valstī iegājies: kur jeņķi, tur dzīvība. Nabadzīgākajā ES valstī pats reālākais sektors ir bruņoto amerikāņu apkalpošana.
Pat ja amerikāņi nepieņem darbā, darbu var sameklēt paši. Tā nolēma rumāņu grupa, kas četrus gadus zaga degvielu, starp citu, paredzētu tām pašām spiegu lidmašīnām, kas ik dienas vazājas ap Krimas pussalu. Nospēruši degvielu par 2 miljoniem dolāru. Labi vēl, ka ar ēzeļu urīnu neatšķaidīja.
Aizsardzības ministrs Vasile Dinku gan paziņoja, ka tā nav nekāda sabotāža vai krievu diversantu triki. Tā ir nevērība. Amerikāņu nevērība. Paši vainīgi. Kā varēja ienākt prātā – viņš pārmeta hegemontam – izvietot sagādes punktus ārpus aviobāzes, bez dzeloņstiepļu žoga un citiem apsardzes līdzekļiem. Tur varēja ienākt visi, kas gribēja, un ņemt visu, ko gribēja.
"Viņi nav pietiekami labi informēti par mūsu kultūru," ministrs pacēla zādzību garīgas vērtības rangā.
Bet Pentagonam pēc tādas atzīšanās, šķiet, par visu vēl aiz vien smiekli nāk. Pateicībā par vietējā karavadoņa atklātību viņi uzdāvināja rumāņiem izlūkošanas lidmašīnu. Laikam cer, ka tagad viņi apzags paši savējos.
Naivie. Lai rumāņi zagtu viens otram, viņiem vispirms vajag nozagt citiem. Un paskat vien – tur tad F-15 eskadriļu atgādāja. Tātad skaidrs – būs arī degviela.
Ziņu lente
0