Latvijā

Robežsardze lūdz iedzīvotājus ziņot par nelegāļiem

© Facebook / Valsts robežsardze / сержант Эдгарс ГрундштейнсЗабор из колючей проволоки на латвийско-белорусской границе
Забор из колючей проволоки на латвийско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija Latvijas – Baltkrievijas pierobežā paliek nestabila.
RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Latvijas-Baltkrievijas pierobežā izsludināta ārkārtēja situācija — bēgļi cenšas iekļūt ES teritorijā, Latvijas robežsardzes dienests strādā īpašā režīmā. Šonedēļ prezidents Egils Levits pauda satraukumu saistībā ar "Baltkrievijas radīto migrantu spiedienu". Viņš uzsvēra, ka robežsargi veiksmīgi novērš nelegālu iekļūšanu valstī un kontrolē situāciju. Prezidents uzslavēja robežsargus par modrību un profesionalitāti. Tāpat viņš atzīmēja, ka šajā jautājumā ir arī Eiropas Savienības un NATO atbalsts.
Пограничники патрулируют латвийско-белорусскую границу  - Sputnik Latvija, 1920, 21.12.2021
Latvijā
IeM valsts sekretārs: Latvija kļuvusi par hibrīduzbrukuma pamata mērķi
Situācija tomēr paliek sarežģīta, tāpēc Robežsardzes darbinieki aicina Latvijas iedzīvotājus ievērot modrību. Aizdomīgu personu atklāšanas gadījumā iedzīvotāji lūgti nekavējoties zvanīt pa tālruni 65403777 vai 110, vai vērsties tuvākajā robežapsardzības nodaļā.
Atgādināsim, ka no 11. augusta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados un Daugavpilī ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms, ņemot vērā nelikumīgas robežas šķēsošanas mēģinājumu augošo skaitu. Ārkārtējās situācijasrežīms uz robežas tika pagarināts līdz 2022. gada 10. februārim.
Ziņu lente
0