Pasaulē

Krievijas ĀM pārstāve pastāstīja, kā ukraiņu ierēdņi pārdod pilsonību migrantiem

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atklāja, kā Ukrainas ierēdņi pārdod valsts pilsonību migrantiem.
RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Ukrainas ierēdņi pārdod valsts pilsonību nelegālajiem migrantiem no Tuvo Austrumu valstīm – šādi viņiem rodas iespēja vienkāršotā kārtībā saņemt darba vīzu Eiropas Savienībā, pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
Diplomāte savā kanālā Telegram atgādināja, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis iesniedzis Augstākajā radā likumprojektu par pilsonību – tas paredz, ka Ukrainas pilsoņiem nevar būt arī Krievijas pase.
Polijas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Nosauktas trīs "pulvera mucas" Eiropā, kur var uzliesmot liels karš
"Aizkustinoša attieksme pret pilsonību, vai ne? Interesanti, vai Zeļenska kungam ir zināms, kā Ukrainas ierēdņi pārdod valsts pilsonību nelegālajiem migrantiem no Tuvajiem Austrumiem? Par to nesen rakstīja mediji. No Ukrainas puses informācija nav atspēkota," norādīja Zaharova, komentējot likumprojektu, kas pieļauj dubultu pilsonību ukraiņu diasporas pārstāvjiem ASV, Kanādā un ES.
Resora pārstāve uzdeva jautājumu: vai Kijevas kuratoriem rietumvalstīs ir zināms, ka Ukrainas diplomāti "vēstniecībā Libānā par trim tūkstošiem eiro noformē tūrista vīzu sīriešiem, kuri vēlas pārvākties uz Eiropu, kā arī "palīdz" šķērsot Sīrijas un Libānas robežu".
"Pēc tam jau Ukrainā vietējie ierēdņi triju mēnešu laikā par simbolisku summu – divdesmit tūkstošiem dolāru noformē migrantiem Ukrainas pilsonību, uz kuras pamata viņi vienkāršotā kārtībā saņem darba vīzu ES," pastāstīja Zaharova.
Politologs: Kijeva gatavo Maskavai spēcīgu militāro provokāciju - Sputnik Latvija, 1920, 08.12.2021
Video
Politologs: Kijeva gatavo Maskavai spēcīgu militāro provokāciju
Krievijas ĀM pārstāve pieminēja arī likumprojektu, kas ļauj vienkāršotā kārtībā pāriet Ukrainas pilsonībā ārvalstniekiem, kuri piedalās karadarbībā Donbasā, ieskaitot Krievijas pilsoņus. "Varbūt šie cilvēki Tuvajos Austrumos karojuši par Ukrainu un viņiem pienākas pilsonība par lētu naudu," piebilda diplomāte.
Saskaņā ar Ukrainas likumdošanu, valsts pilsoņiem nav ļauts saņemt citas valsts pilsonību. Iepriekš Ukrainā jau vairākkārt aizsākās diskusijas par iespēju saņemt visu valstu pilsonību, izņemot Krieviju.
Ziņu lente
0