Pasaulē

Nosauktas trīs "pulvera mucas" Eiropā, kur var uzliesmot liels karš

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasPolijas armijas karavīri
Polijas armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču analītiķis norādīja, kādos Eiropas reģionos var izcelties liela mēroga militārais konflikts.
RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Vairākos Eiropas reģionos var sākties liela mēroga militārais konflikts, norāda franču avīzes Quest-France analītiķis Fabjēns Kazenavs, vēsta RIA Novosti.
Autors atgādināja, ka pēdējās nedēļās Eiropas Savienībā pieaugušas bažas par iespējama bruņota konflikta risku tuvākajā laikā. Viņa ieskatā, spriedze reģionā pieaug, ņemot vērā faktu, ka pie Polijas un Baltkrievijas robežas pulcējas tūkstošiem bēgļu no Irākas Kurdistānas. Varšava nepieļauj Tuvo Austrumu valstu izcelsmes emigrantu iekļūšanu ES teritorijā: tā izvērsusi apmēram 15 tūkstošus karavīru pie austrumu robežām – robežsargu un policijas atbalstam.
Abas puses pārmet viena otrai migrācijas krīzi, atzīmēja Ouest-France analītiķis. Konfrontācijas dalībnieku radikalizācija var novest pie nejauša incidenta ar poļu, lietuviešu, latviešu vai baltkrievu karavīriem, pieļāva Kazenavs.
Сотрудник Государственной пограничной службы Украины - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2021
Viedoklis
Sagaidījuši: "ziemā krievu tanki uzbruks Ukrainai"
Analītiķis ir pārliecināts, ka vēl viens spēcīgas spriedzes punkts Eiropas kartē esot Krievijas un Ukrainas robeža. Sākoties karam Donbasā, Maskava var nostāties Doņeckas un Luganskas tautas republiku pusē.
Kijevai "katastrofāla" scenārija gadījumā Krievijas armija izveidos bufera zonu ne tikai Doņeckas un Luganskas aizsardzībai, bet arī Krimas drošībai – tā stiepšoties līdz Odesai un Transnistrijai, teikts rakstā.
Bažas rodas arī jautājumā par iespējamu pilsoņu karu Bosnijā un Hercegovinā. 1995. gadā asinsizliešanai punktu pielika Deitonas protokoli, kas sadalīja valsti Bosnijas un Hercegovinas Federācijā un Serbu Republikā. Tomēr trauslo konstrukciju var sagraut nacionālistiskais noskaņojums dažādās valsts daļās, secināja žurnālists.
Ziņu lente
0