Pasaulē

Tagad arī vācu valodā: RT laiž klajā jaunu ziņu kanālu

© RTВедущие телеканала RT DE Вадим Иванов, Анн-Кристин Иверсен, Маргарита Зверева, Штефан Поллак (слева направо)
Ведущие телеканала RT DE Вадим Иванов, Анн-Кристин Иверсен, Маргарита Зверева, Штефан Поллак (слева направо) - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas kanāla RT DE diennakts tiešraidē būs ziņas, sarunu šovi un dokumentālās filmas.
RĪGA, 16. decembris - Sputnik. Sāk apraidi jaunais diennakts ziņu kanāls vācu valodā RT DE. Televīzijas kanāla studijas atrodas Maskavā un Berlīnē.
"Tā, kā ar mums cīnījās un vēl aizvien cīnās Vācijā, ar mums nav cīnījušies nevienā pasaules valstī. Turklāt vācu auditorija izrādījās ļoti pateicīga. Par to liecina RT DE rādītāji gan vietnē, gan sociālajos tīklos, ko izdevies panākt, vēl pat nepalaižot TV kanālu. Mēs darīsim visu, lai nepieviltu mūsu vācu valodā runājošās publikas cerības," stāsta televīzijas kanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana.
Логотип видеохостинга YouTube. - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Video
Krievijas resors var bloķēt YouTube, atbildot uz RT kanālu dzēšanu
Apraide tiks veikta Eiropā, ieskaitot valstis ar potenciāli lielu vācu valodā runājošu auditoriju - Vāciju, Austriju un Šveici. Kanāla ēterā būs analītiskā programma "Fasbenders Woche" ("Fasbendera nedēļa"), kuru vadīs pazīstamais vācu žurnālists Tomass Fasbenders, kulinārijas un politikas šovs "Kartoffelmus" ("Kartupeļu biezenis"), kuru vadīs Cukaīna Grūno, kā arī citi sarunu šovi un dokumentālās filmas. Iepriekš RT DE komandai pievienojās slavenais vācu mediju menedžeris, producents un rakstnieks Olivers Brendels.
"Mēs redzam, kā Vācijā pieaug interese par RT, un priecājamies, ka tagad mūsu saturu varēs ne vien lasīt un klausīties, bet arī skatīties. Mūsu skatītājam ir interesanti, kas notiek Krievijā un kāda tā ir no iekšpuses," teica RT DE vadītāja Dināra Toktosunova.
RT vācu valodā uzsāka savu darbu tiešsaistē un sociālajos tīklos 2014. gadā. Patlaban RT DE ieņem pirmo vietu mediju vācu valodā vidū pēc saziņas Facebook pēdējo divpadsmit mēnešu laikā, tas pārspēj tādus milžus kā "Bild", "Spiegel", "ZDF", "Tagesschau" (saskaņā ar "Crowdtangle" datiem). Kategorijā "Jaunumi un politika" RT DE konts "Facebook" ir mediju vācu valodā Top-5 pēc videoklipu skatīšanas reizēm, uz apsteidz "Spiegel TV", "Zeit Online" un "Focus Online" (saskaņā ar "Tubular Labs" datiem).
RT telekanāla vietne (RT.com) apsteiz "Deutsche Welle" (DW.com) pēc apmeklējumu no Vācijas skaita ("SimilarWeb" dati).
Министр иностранных дел России Сергей Лавров выступает на VII Всемирном конгрессе российских соотечественников, проживающих за рубежом, Россия и соотечественники в меняющемся мире - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Politika
Lavrovs: Baltijas valstīs notiek negodīga cīņa ar krievvalodīgajiem
Vēl pirms palaišanas Vācijā televīzijas kanāls RT DE bija pakļauts bezprecedentam vācu varas iestāžu un mediju uzbrukumam. IeM 2020. gada ziņojumā par vācu pretizlūkošanas dienestu darbu RT tika minēts sadaļā "Spiegošana un cita izlūkošanas darbība". Tolaik Bundestāga vadītājs Volfgangs Šoible paudis: "Ar televīzijas kanāla Russia Today palīdzību Maskava cenšas mērķtiecīgi manipulēt ar krievu izcelsmes vāciešiem."
"Rheinische Post": Krievijas mediju spēks Vācijā pieaug. Saskaņā ar Austrumeiropas ekspertes Suzannas Španas vērtējumu novembra sākumā pēc abonentu skaita Facebook RT DE pārspēja "Deutsche Welle".
2021. gada augustā RT DE saņēma oficiālu Luksemburgas atteikumu saņemt apraides licenci. Atteikumu pamatoja ar "vācu iestāžu informāciju un analīzi". Septembrī YouTube neatgriezeniski bloķēja divus RT DE kanālus par "kopienas noteikumu pārkāpumiem". Turklāt pēc ietekmīguma RT DE ieņēma ceturto vietu vācu valodu mediju vidu, apdzenot "Deutsche Welle" un citus vācu medijus (saskaņā ar "Tubular Labs" datiem).
Валдис Затлерс на презентации своей книги Вот кто я - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Politika
Latvijas eksprezidents paskaidroja, kāpēc cilvēkiem dažādās valstīs patīk kanāls RT
RT — deviņi TV kanāli, kas raida vairāk nekā simt pasaules valstīs, tiešsaistes vortāli sešās valodās, kā arī starptautiskā videoaģentūra RUPTLY. Ik nedēļu telekanālu RT skatās simt miljoni cilvēku 47 pasaules valstīs (starptautiskās kompānijas IPSOS pētījums). RT bija pirmais ziņu telekanāls pasaulē, kas pārvarēja robežu YouTube – to noskatījās vairāk nekā 10 miljardus reižu, un RT apsteidza BBC, CNN, Al Jazeera, Euronews, FOX News. RT ir vienpadsmitkārtējs prestižākās TV prēmijas Emmy finālists, zelta medaļas ieguvējs Televīzijas festivālā Montekarlo kategorijā "Labākā 24 stundu ziņu programma".
Ziņu lente
0