Politika

Lavrovs: Baltijas valstīs notiek negodīga cīņa ar krievvalodīgajiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел России Сергей Лавров выступает на VII Всемирном конгрессе российских соотечественников, проживающих за рубежом, "Россия и соотечественники в меняющемся мире"
Министр иностранных дел России Сергей Лавров выступает на VII Всемирном конгрессе российских соотечественников, проживающих за рубежом, Россия и соотечественники в меняющемся мире - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par bezjēdzīgiem nosauca nelabvēļu pūliņus radīt plaisu tautiešu aprindās, iznīdēt viņu identitāti un sanaidot ar Krieviju.
RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Rietumi izmanto negodīgas metodes cīņā pret Krievijas tautiešiem ārzemēs — Baltijas valstīs plaukst krievvalodīgo iedzīvotāju diskriminācija līdz pat atklāti rusofobām akcijām, paziņoja Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, uzstājoties VII Vispasaules tautiešu kongresā.
Ministrs norādīja, ka Rietumos regulāri vērojami mēģinājumi sašķelt tautiešus, sanaidot ar vēsturisko dzimteni, vēsta RIA Novosti.
"Negodīgo metožu vidu ir mēģinājumi diskriminēt mūsu tautiešus, tai skaitā no valodas un etnokultūras viedokļa. Piemēram, tā saucamā Rietumu liberālā demokrātija un Eiropas Savienības birokrātija pieļauj krievu valodas izspiešanu no Baltijas valstu, Ukrainas, Gruzijas publiskās sfēras, nebeidzas mēģinājumi pārrakstīt kopīgo vēsturi," konstatēja Lavrovs.
Rietumiem nepatīk stabila Krievijas attīstība un nostiprināšanās starptautiskajā arēnā, tāpēc Krievijas tautieši izjūt apspiešanu ārzemēs, norāda Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs.
"Rietumu kolēģiem atklāti nepatīk stabila Krievijas iekšējā attīstība, mūsu pozīciju stiprināšanās starptautiskajā arēnā. Pret mums vērš spiedienu, izmantojot plašu nelikumīgu instrumentu klāstu - no vienpusējām sankcijām un informācijas provokācijām līdz centieniem iejaukties iekšējās lietās," paziņoja Lavrovs.
Мирослав Митрофанов, сопредседатель партии Русский союз Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Latvijā
Mitrofanovs: Latvijas varas iestādes izspiež vārdu "krievu" no lietošanas
Viņš vērsa uzmanību uz to, ka Krievijas nelabvēļi nekautrējas pielietot atklātu rusofobiju.
"Lieta nonāk līdz atklāti rusofobām akcijām. Tomēr bezjēdzīgi ir nelabvēļu pūliņi radīt plaisu tautiešu aprindās, iznīdēt viņu identitāti un sanaidot ar Krieviju," paziņoja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas vadītājs.

Krievu mediji ārvalstīs

Lavrovs norādīja, ka Rietumos tostarp tiek diskriminēti masu informācijas līdzekļi krievu valodā. Ministrs atzīmēja, ka tie sniedz nozīmīgu ieguldījumu krievu pasaules identitātes nostiprināšanā un krievvalodīgas mediju telpas paplašināšanā.
"Mēs turpināsim sniegt atbalstu visiem krievu valodā strādājošiem žurnālistiem, kuri pakļauti vajāšanai un diskriminācijai. Mēs arī turpmāk centīsimies panākt pienācīgu reakciju ANO, EDSO, Eiropas Padomē," paziņoja Krievijas Federācijas ārlietu ministrs.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 23.08.2021
Krievijā
Īpašas uzmanības zonā: Lavrovs paziņoja par jaunajiem tautiešu aizsardzības pasākumiem
Savukārt Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis paziņoja, ka Krievijas mediji, tostarp RT televīzijas kanāls un aģentūra Sputnik, nodarbojas ar informācijas sniegšanu par Krieviju tautiešiem ārvalstīs, un šīs darbs ir jāattīsta.
"Atrodoties Krievijā, mēs dažkārt nesaprotam, ka ārpusē mūs nedzird. Patlaban gan "Russia Today", gan "RTR Planeta" gan [aģentūra] Sputnik nodarbojas ar šo uzdevumu. Tas nav atrisināts līdz galam, bet šajā virzienā notiek aktīvs darbs," teica Sluckis tautiešu kongresā.
Pēc viņa vārdiem, pateicoties šim darbam, tautieši tūkstošiem kilometru attālumā no Krievijas var tiešsaistes režīmā vērot Krievijas Federācijā notiekošo. "Un šis darbs ir jāturpina un jāpaplašina," uzsvēra deputāts.
15. oktobrī Maskavā uzsāka darbu VII Vispasaules tautiešu kongress. Krievijas galvaspilsētā pulcējās ap 400 dažādu tautiešu savienību un Krievijas diasporas pārstāvju no 102 valstīm. Šogad kongresa tēma ir "Krievija un tautieši mainīgajā pasaulē".
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Щвейцарию  - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Politika
Lavrovs: Baltija nirst rusofobijā un velk līdzi visu ES
Ziņu lente
0