Latvijā

Dzeltenais apledojuma brīdinājums Latvijā

Apsnigušas Rīgas ielas - Sputnik Latvija, 1920, 14.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažos Latvijas rajonos šodien gaidāms sasalstošs lietus. Tā ir bīstama dabas parādība, tāpēc ir jābūt uzmanīgiem, brīdina speciālisti.
RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Otrdien, 14. decembrī, Latvijā izsludināts dzeltenais apledojuma brīdinājums, raksta Press.lv, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru.
Tiek ziņots, ka valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms sasalstošs lietus, tā ir diezgan bīstama dabas parādība, jo var veidot stipru apledojumu uz ceļiem, vadiem, koku zariem un citām virsmām. Speciālisti lūdz Latvijas iedzīvotājus būt uzmanīgākiem vai palikt mājās, ja ir šāda iespēja.
Gaisa temperatūra būs -1... +4 grādu robežās, jūras piekrastē gaiss iesils līdz +5 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un dienvidaustrumu vējš.
Galvaspilsētā laiks būs mākoņains, iespējams sniegs un atkala. Uz ceļiem veidosies apledojums. Pūtīs mērens dienvidu un dienvidrietumu vējš, gaiss iesils no 0 līdz +2 grādiem.
Iepriekš sinoptiķi brīdināja par jaunu aukstuma vilni Latvijā, kas sagaidāms, sākot ar 19. decembri.
Lai gan decembra sākums bija sniegains un auksts, ilgtermiņa prognozes sola, ka vidējā temperatūra ziemā būs nedaudz augstāka par normu.
Ziņu lente
0