Pasaulē

ASV ģenerālis devis padomu ASV ienaidniekiem

© AP Photo / GERALD HERBERTCilvēki ASV karoga fonā
Cilvēki ASV karoga fonā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu ģenerālis Marks Millijs norāda: necentieties saprast Amerikas loģiju, ņemot vērā tās agrākās darbības.
RĪGA, 6. decembris — Sputnik. ASV politiku nevajadzētu analizēt, balstoties uz tās agrākajām neveiksmēm, paziņoja amerikāņu ģenerālis, Štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Marks Millijs. Ar šādu frāzi viņš atbildēja uz žurnālista jautājumu, kurš apjautājās par Vladimira Putina reakciju pēc NATO valstu spēku izvešanas no Afganistānas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Reuters.
"Dažkārt citām valstīm ir grūti saprast Savienotās Valstis," teica ģenerālis.
Объект управления запуском межконтинентальных баллистических ракет в штате Северная Дакота - Sputnik Latvija, 1920, 12.11.2021
Viedoklis
Krievijai piedāvā "pasaules karu trijatā"
Ģenerālim pavaicāja, vai Putinu uzmundrinājusi ASV spēku izvešana no Afganistānas. Millijs norādīja, ka šis jautājums būtu jāuzdod Krievijas valsts vadītājam, un paziņoja: jebkura valsts kļūdītos, attiecinot uz citiem reģioniem slēdzienus par situāciju Afganistānā.
Viņš pieminēja vēsturiskus piemērus – par to, kā ASV prezidenti pagātnē izveduši bruņotos spēkus no vienas teritorijas, bet pēc tam devuši pavēli par karadarbībām citā.
Augusta sākumā talibi sāka aktīvus uzbrukumus Afganistānas valstības spēkiem, 15. augustā iegāja Kabulā un nākamajā dienā paziņoja, ka karš ir beidzies. Augusta pēdējās divas nedēļas no galvaspilsētas lidostas, ko apsargāja amerikāņu karavīri, turpinājās rietumvalstu pilsoņu un viņiem lojālo afgāņu masveida evakuācija. 30. augusta naktī amerikāņu karavīri pameta Kabulas lidostu, pieliekot punktu gandrīz 20 gadus ilgajai ASV militārajai klātbūtnei valstī. Septembra sākumā tika izsludināts Afganistānas pagaidu valdības sastāvs – tās priekšgalā stājās Muhameds Hasans Ahunds, kurš "Taliban" (pret organizāciju vērstas ANO sankcijas par teroristisku darbību) pirmās valdības laikā atbildēja par valsts ārpolitiku.
Starpkontinentālo ballistisko raķešu bāze Ziemeļdakotā  - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Viedoklis
Pentagons sadumpojies pret Baidenu. Uz spēles likts kodolkarš
Ziņu lente
0