Latvijā

"Grēta meloja": Jānis Dombrava par stipro sniegu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Jānis Dombrava apsūdzējis Grētu Tunbergu melos un devies tīrīt sniegu, tērpies kreklā un īsbiksēs.
RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava visai oriģināli komentēja stipru snigšanu valstī. Politiķis ievietoja Facebook publikāciju, kurā pieķer Grētu Tunbergu melos, piebilstot, ka bērniem ir raksturīgi kļūdīties, jo mūsdienās viņi pārāk aizraujas ar viedtālruņiem, tā vietā, lai tīrītu sniegu.
"Grēta meloja! Viņa solīja mūžīgo vasaru un jūru, kura būs pieejamāka valsts vidienē dzīvojošajiem. Teica, lai pērkam gaisa kondicionierus, saules paneļus un vasaras drēbes, jo gaisa temperatūra tikai kāps un kāps. Nezinu kā citi, bet nejūtu, ka kļūst siltāks, bet sniegs gan kļūst aizvien vairāk un vairāk. Viss kārtībā - mazi bērni var kļūdīties. Ja bērns samelojās, ka sniega vairs nebūs, tad kļūdas var labot notīrot sniegu. Pagaidām gan neredzu, ka Grētas klimataktīvisti aktīvi šķūrētu sniegu visā valsts teritorijā. Daudzās vietās to dara tantes un onkuļi, kam sen pāri 70 un pat 80 gadiem, bet bērni turpina blenzt telefona ekrānā, viens otram stāstot, kā ietekmē pasaules klimatu," raksta Dombrava, pievienojot publikācijai fotogrāfiju, kurā viņš ar milzīgu lāpstu novāc sniegu, tērpies visai "vasarīgi" — kreklā, šortos un čībās.
Politiķa sekotāju reakcija uz publikāciju bija diezgan pretrunīga: daži viņu atbalstīja, bet citi atgādināja, ka viņam ir naftas kompāniju akcijas un pauduši Dombravam kritiku.
"Vai Latvijā nacionālismam ir obligāti jābūt stulbam? Pateikt, ka nav klimata sasilšana ir tas pats, kas noliegt Covid. Un biedējoši ir nevis tas, ka ir šādi Jāņi, bet gan fakts, ka par viņiem balso un dod iespēju lemt par valsts likumiem un nākotni," komentēja Dombravas publikāciju brālība "Dieva suņi".
Rezultātā Dombravam nācās attaisnoties un skaidrot, ka daži labi pārāk nopietni iztvēruši "šo nenopietno fotoattēlu".
Pēc deputāta teiktā, viņš par 100% atzīst, ka notiek klimata pārmaiņas. Šīs pārmaiņas notiek pastāvīgi, jo planēta atrodas nemitīgā attīstībā. " Mūsu planēta ir gājusi cauri dažādām attīstības stadijām, kuras ir ļāvušas planētai iegūt cietu zemes virskārtu, ūdeni šķidrā formā un atmosfēru," apgalvo politiķis.
Dombrava atzina, ka cilvēki ievērojami ietekmē planētu. "Mēs visi zinām par Hirosimu un Nagasaki, kur tika uzmesta maza izmēra atombumbas, bet cik daudzi ir tādi, kuri zina, ka kopumā cilvēki ir uzspridzinājuši vairāk nekā 2000 atombumbas? Skaidrs, ka šādi sprādzieni atstāj dziļas rētas mūsu planētai. Skaidrs ir, ka cilvēce saražo pārāk daudz atkritumu un pārāk maz pārstrādā, kā rezultātā cieš dzīvā daba un pats cilvēks, kurš ir daļa no dabas," viņš pauž.
Globālā katastrofa - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Viedoklis
Klimatiska izgāšanās. Zinātnieki uzskata: globāla katastrofa ir nenovēršama
"Tomēr pamatots ir jautājums - vai cilvēki ir Dievi, kuri spēj grozīt dabiskos procesus? Vai cilvēki ar savu darbu spēs novērst teiktonisko plātņu kustības, spēs stabilizēt Saules degšanas intensitāti, spēs novērst dažādu kosmisko ķermeņu ietriekšanos zemeslodē, spēs novērst vulkāna izvirdumus utml.?
Ja mēs to nespējam novērst, tad mums ir jāpieņem realitāte, ka mūsu planēta mainās un mainīsies. Dažas pasaules daļas kļūs neapdzīvojamas, kamēr citās veidosies iespēja dzīvot. Vienlaikus mūsu uzdevums ir rūpēties nevis par klimata ietekmēšanu, bet iespējami mazāk piesārņot dzīves vidi, lai dzīvā daba, tostarp mēs saglabātos," rezumē Dombrava.
Atgādinām, ka Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava bieži piesaista sabiedrības uzmanību ar saviem prātojumiem sociālajos tīklos. Piemēram, pandēmijas sākumā politiķis vērsa uzmanību tam, ka Latvijā ir salīdzinoši zema saslimstība ar Covid-19, un tas būtu jāpēta. Iespējams, ka runa ir par īpašu latviešu imunitāti.
Сосновый бор - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Pasaulē
Saglabāsim "planētas plaušas": pasaules līderi vienojās par svarīgu lēmumu
"Mums ir jāturpina darbs, lai saprastu, kāpēc latvieši ir salīdzinoši imūni pret Covid-19 vīrusu. Šī informācija var palīdzēt visai pasaulei," ar lepnumu uzrakstīja Twitter deputāts.
Nedaudz vēlāk mikroblogošanas vietnē Twitter Dombrava dalās ar padomu, kā studentam piecos gados iespējams tikt pie 15 000 eiro.
"No 18 gadiem strādāt. Mācīties budžetā. Netērēt naudu izklaidēm, ceļojumiem, restorāniem. Dzīvot ar vecākiem. Ja izdodas 5 gadus atlikt 250 eiro mēnesī, tad tie ir 15 000 eiro. Ja uzkrāšanas laikā uzkrāto sekmīgi investē, tad 25 gadu vecumā kontā var būt 30 un vairāk tūkstoši eiro," tāds bija politiķa padoms.
Ziņu lente
0