Pasaulē

"AstraZeneca" izstrādātājs: "omikrons" diez vai izraisīs jaunu pandēmijas vilni

© Sputnik / Центр "Вектор" / Pāriet pie mediju bankasФото дельта-штамма (индийского варианта) коронавируса, опубликованное научным центром "Вектор"
Фото дельта-штамма (индийского варианта) коронавируса, опубликованное научным центром Вектор - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieks pārliecināts, ka esošas vakcīnas pasargās pasauli no nopietnām slimībām.
RĪGA, 28. novembris - Sputnik. Jaunais koronavīrusa paveids "omikrons" diez vai izraisīs jaunu pandēmijas vilni vakcinēto iedzīvotāju vidū. Par to paziņoja Oksforda universitātes profesors, "AstraZeneca" preparāta galvenais izstrādātājs Endrū Polards, vēsta Sputnik Armēnija.
"Ļoti maz ticams, ka notiks atkārtots pandēmijas uzliesmojums vakcinēto iedzīvotāju vidū, kā to esam redzējuši pērn," teica Polards radio BBC 4 tiešraidē.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Eksperts nosaucis Covid-19 jaunā viļņa iemeslus Eiropā
Profesors uzskata, ka esošas vakcīnas pasargās pasauli no nopietnām slimībām, viņaprāt "omikrons" nepārspēs Eiropā dominējošo paveida "delta" variantu.
Pēc zinātnieka teiktā, "omikronā" lielākā daļa mutāciju atrodas tajās pašās pīķa proteīna daļās, kā citos atklātos paveidos.
"Tas liecina par to, ka, neraugoties uz citos variantos esošām mutācijām, vakcīnas turpināja novērst nopietnas slimības, jo mēs izgājām cauri "alfa", "beta", "gamma" un "delta" paveidiem," viņš teica.
Atgādinām, ka Pasaules Veselības organizācija atzina, ka par "omikronu" nodēvētais koronavīrusa B.1.1.529 paveids rada bažas, jo varētu būt lipīgāks par Covid-19 delta variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām.
Ziņu lente
0