Latvijā

No Krievijas pienākušas kravas, apstrādātāju nav: Rēzeknē veidojas dzelzceļa "sastrēgums"

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasVagoni ar oglēm
Vagoni ar oglēm  - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz visi sliežu ceļi Rēzeknes šķirotavas stacijā ir aizpildīti. "Latvijas dzelzceļš" apgalvo, ka tas ir normāls darba process.
RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Rēzeknes šķirotavas stacija pēkšņi pārpildījusies. Tās darbinieki apliecina, ka vagonu skaits pieaudzis ogļu kravu plūsmas pieauguma dēļ, un noliedz, ka tas būtu saistīts ar neseno kadru samazināšanu un darbinieku trūkumu LDz, stāsta LSM.
LDz pārstāve Ieva Bethere pastāstīja, ka septembrī un oktobrī pārvadāto kravu apjoms salīdzinājumā ar augustu atbilstoši audzis par 17% un 28%, un pieaugums galvenokārt saistīts ar ogļu pārvadājumiem Latvijas ostu virzienā.
Контейнеры с грузом в порту - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Latvijā
LDz noderējis: Krievija uzsāk jaunu kravu pārvadājumu maršrutu caur Latviju
Ogļu pieprasījums krasi pieaudzis globālās enerģētiskās krīzes un augsto dabasgāzes cenu fonā, pastāstīja Latvijas loģistikas asociācijas padomes priekšsēdētājs Normunds Krūmiņš. Viņš konstatēja, ka pagaidām situācija Latvijai ir labvēlīga, kamēr cenas ir augstas un Krievijas ostas pagaidām netiek galā ar šo apjomu. Krievijas dzelzceļu statistika rāda, ka pārvadājumu apjoms uz ziemeļrietumu ostām audzis par 11-12%
Zināms, ka nesen Latvijas dzelzceļš būtiski samazinājis darbinieku skaitu. Pērn darbu zaudējuši gandrīz 2500 cilvēki, ziņots, ka šogad tiks atlaisti vēl 700 cilvēki.
Tomēr I.Bethere uzsvēra, ka darbinieku skaits ir pietiekams, lai apstrādātu pašreizējo kravu apjomu.
Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs paziņoja, ka LDz kadru samazināšanas vilnis pilsētu nav skāris pārāk smagi.
Mērs paziņoja, ka sarunās ar vietējiem dzelzceļniekiem noskaidrojies: kravu plūsma Daugavpils virzienā samazinās, bet uz Rēzekni – ne, un Daugavpils atzarojuma darbiniekus par pārcēla uz Rēzekni.
Tomēr neviens neplāno atkal pieņemt darbā atlaistos darbiniekus kravu apjoma pieauguma dēļ, jo, pēc ekspertu domām, uzlabošanās tranzīta nozarē ilgtermiņa perspektīvā nav gaidāma. Krūmiņš atzina, ka šobrīd nav arī nekādu ideju vai plāna, kā piesaistīt kravu plūsmu.
Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Latvijā
Latvijas dzelzceļš pārdod viesnīcu par 26 tūkstošiem eiro
Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu krituma fonā LDz izstrādājis jaunu biznesa modeli, kam vajadzētu palīdzēt kompānijai pārvarēt krīzi. Tas paredz sniedzamo pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot tajā jūras un automašīnu ekspedīcijas, kā arī termināļu un ostu pakalpojumus. ,
Vienlaikus Latvijas dzelzceļš paskatījis iespējas īstenot plānotos un sāktos projektus, kas tiek finansēti no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta īstenošanas. To bija plānots īstenot saiknē ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.
Tāpat Latvijas dzelzceļš ir spiests samazināt štatus, kā arī atbrīvojas no nevajadzīgajiem nekustamajiem īpašumiem un neprofila aktīviem.
Ziņu lente
0