Latvijā

LDz noderējis: Krievija uzsāk jaunu kravu pārvadājumu maršrutu caur Latviju

© AP Photo / Olivia ZhangКонтейнеры с грузом в порту
Контейнеры с грузом в порту - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai būs iespēja piedalīties Krievijas uzņēmuma "Transkonteiner" organizētājos kravas pārvadājumos no Āzijas uz Eiropu.
RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Krievijas konteineru operatora "Transkonteiner" organizētajā jaunajā multimodālo pārvadājumu maršrutā no Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm uz Eiropu iesaistīta arī Latvijas teritorija.
Pēc aģentūras "Prime" sniegtās informācijas "Transkonteiner" sācis regulāru multimodālo servisu konteineru kravu pārvadājumiem no Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm uz Eiropu caur Tālo Austrumu un Kaļiņingradas ostām. Maršruta garumā "Transkonteiner" sniedz pārvadāšanai savus konteinerus un uzņemas atbildību par kravas piegādi.
Терминал по перевалке и краткосрочному хранению сыпучих минеральных удобрений - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Latvija zaudējusi lielu daļu no "tranzīta pīrāga": Rīgas Brīvostā zina, kas jādara
Pirmie pa jauno maršrutu sekoja 54 konteineri no Korejas, kas paredzēti kravas nogādāšanai uz Vāciju. Krava no "Austrumu stividorkompānijas" (ASK) termināļa Tālajos Austrumos tika nosūtīta pa Transsibīrijas dzelzceļu, pēc tam caur Latvijas un Lietuvas teritoriju nonāca līdz Kaļiņingradai. Baltijas republikās konteineru transportēšana notika sadarbībā ar vietējiem ekspeditoriem.
Konteineru pārvadāšana pa dzelzceļu aizņēma divas nedēļas. No Kaļiņingradas kravu nosūtīs uz Hamburgas ostu, kur tā tiks piegādāta pēc septiņām diennaktīm.
Kā norāda "Transkonteiner" klientu apkalpošanas dienesta direktors Ņikita Puškarjovs, Kaļiņingrada, pateicoties savam ģeogrāfiskajam stāvoklim, ir viens no perspektīvākajiem tranzīta pārvadājumu loģistikas attīstības virzieniem starp Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm un Eiropu.
Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2020
Kliedzoši nepieņemams tonis: Latvijas ĀM aizliedza stividoriem prasīt Krievijai kravas
"Kravas plūsmas pieauguma un infrastruktūras noslogotības apstākļos rietumu sauszemes robežās pārvadājumi caur šo reģionu nodrošina konkurētspējīgu piegādes laiku un cenu," skaidroja Puškarjovs.
"Transkonteiner" organizētais serviss ir piemērots uz ASK termināli piegādāto kravu pārvadājumiem no dažādām Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm.
Ziņu lente
0