Latvijā

"Arī govi vakcinējiet": nevakcinētai pensionārei neļauj pārdot pienu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasGovs
Govs - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latgalē kādu pensionāri brīdināja, ka bez Covid-sertifikāta viņa vairs nevar nodot pienu no savas saimniecības, pastāstīja Aleksejs Rosļikovs.
RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Partijas "Stabilitātei!" līderis, bijušais Rīgas domes deputāts Aleksejs Rosļikovs apmeklēja Latgali, kur tika izdomātas ekskluzīvas metodes, kā pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Politiķis pastāstīja par kādu sirmgalvi, no kuras atsakās pieņemt viņas govs pienu, jo sieviete nevar uzrādīt Covid-sertifikātu.
"Vecmāmiņa bez QR nevar nodot savas govs pienu! Tādu viņa saņēma brīdinājumu!" raksta Rosļikovs savā Facebook lapā.
Politiķis atzīmēja, ka jau gatavo pieprasījumu Zemkopības ministrijai par šo gadījumu.
"Izbraucu mūsu valsts nomales un pārliecinājos, ka patvaļai nav robežu. Tur vecus cilvēkus nevar noķert ar atlaidēm transportam un caurlaidi poliklīnikā, te viņus piespiež otrādi. Te nav kam viņus pasargāt, parlamenta deputāti no Latgales pazemīgi kalpo režīmam, viņi aizmirsuši sirmgalvjus.
Gatavoju pieprasījumu Zemkopības ministrijai par šo patvaļu, kas notiek reģionos. Kas to nolēmis un uz kāda pamata vajā sirmgalvjus un viņu saimniecības? " raksta Rosļikovs
Politiķa publikāciju aktīvi apspriež sociālajā tīklā. Daži komentētāji paziņoja arī citu informāciju, kas papildina cīņas ar Covid-19 ainu Latgalē.
"Latgalē 40 kilometru apkārt rajona pilsētai nav vīrusa testēšanas punktu. Tātad, ja klasē saslimis viens skolēns, bet uzvārds nav zināms, tad visai klasei ar vecākiem jādodas uz rajona pilsētu, piemēram, uz Daugavpili, maksājot lielu naudu, lai veiktu Covid-19 testu. Sanāk, kopā ar viņiem autobusā brauc arī inficētais. Un pēc tam brīnās, kāpēc Latgalē nesamazinās ar kovudu saslimušo skaits," raksta Livija Qonsteina.
Par citu gadījumu, kad vakcinācijas trūkums kļuva par nopietnu problēmu vecam cilvēkam, pastāstīja Vasilijs Nikolajevs. "Tēvam nedrīkst vakcīnu, jo lieto sašķidrinošos medikamentus. 16. datumā bija jāiet pie ārstējošā ārsta. Teica bez vakcīnas neuzņems. Lūk, tādi mums tagad ir noteikumi," viņš raksta.
Daži cilvēki raksta par to, kā viņu vecākā gadagājuma radiniekus gandrīz vai vakcinēja ar spēku.
"Mamma ir invalīde un sirmgalve, karā bija maza, izsalkusi meitene. Ko tik nebija redzējusi šajā dzīvē, viņai, pēc 85 gados pārciestā insulta darbnespējīgai, zvana no ģimenes ārsta un saka: dodamies pie jums vakcinēt! Viņa bija šokā. Kāpēc viņai tas viss jāizcieš? Es atnācu mājās. Viņa man saka: tu taču nelaidīsi viņus pie mums? Man kaklā iesprūdis kamols. - Mammu, es nevienu nelaidīšu pie tevis!" raksta Elija Šaurova.
Pfizer vakcīna - Sputnik Latvija, 1920, 20.11.2021
Latvijā
"Klājas šausmīgi": vakcinācijas pretinieki principa pēc slēdz uzņēmumus
Bija arī sarkastiski komentāri – galvenokārt ar ierosinājumu vakcinēt govis.
"Steidzīgi jāvakcinē govs," raksta Arianna Kokina.
Daži lietotāji piedāvāja izveidot petīciju "par senioru brīvību".
Bet bija arī tādi, kuri centās pārliecināt oponentus, ka Covid-19 vakcīnas ir pārbaudītas un drošas, un tā vietā, lai izpūstu stāstu ar vecmāmiņu, labāk būtu viņu aizvest uz vakcinācijas punktu.
"Sirmgalve baidās vakcinēties, vai? Šīs nopuņķošanās vietā, labāk būtu aizvest vecmāmiņu uz vakcināciju," raksta Marina Jefimova.
Ziņu lente
0