Latvijā

"Klājas šausmīgi": vakcinācijas pretinieki principa pēc slēdz uzņēmumus

© AP Photo/Jae C. Hong"Pfizer" vakcīna
Pfizer vakcīna - Sputnik Latvija, 1920, 20.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Antivakseri" Rēzeknē slēdz uzņēmumus principa pēc, lai arī tie varētu funkcionēt pat ierobežojumu apstākļos.
RĪGA, 20. novembris — Sputnik. No Latvijas Darba devēju asociācijas izstājušies deviņi uzņēmēji – vakcinācijas pretinieki. Lielākais šajā jomā nospraustās valsts politikas pretinieku skaits meklējams Latgalē, vēsta tvnet.lv.
Даугавпилсской региональной больницей используется передвижной рентген - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Latvijā
Obligātās vakcinācijas pretinieki dodas uz tiesu: ierosinātas jau 40 lietas
Asociācijas vadītājs Viktors Tihoņenko uzskata, ka iezīmējusies bīstama tendence, kas sašķeļ sabiedrību. Tā spilgti izteikta Latgalē, kur vakcinācijas pretinieki principa pēc slēdz iepriekš sekmīgi strādājošus uzņēmumus. "Klājas šausmīgi," atzina Tihoņenko.
Viņš pastāstīja, ka deviņi asociācijas locekļi no 70 nolēmuši to pamest. Uzņēmumi nav lieli: viens frizieris, trīs sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvji, pārējie – nelieli tirdzniecības uzņēmumi. Viņi nepiekrīt valstī pieņemtajai kārtībai, kas paredz: cilvēki bez Covid-sertifikāta nevar saņemt virkni pakalpojumu un apmeklēt sabiedriskas vietas.
"Asociācijā ir seši locekļi no Rēzeknes, viņi stāsta, ka situācija pilsētā ir kritiska, jo gandrīz puse kafejnīcu nestrādā. Rēzeknes iestādēs ir darbinieki, kuri apgalvo – mēs nevakcinēsimies un pamet darbu," pastāstīja Tihoņenko.
Asociācijas vadītājs stāsta, ka pilsētā, piemēram, slēgta iedzīvotāju iemīļota kafejnīca, jo tās īpašnieks kategoriski iebilst pret vakcināciju. "Zaudētājos ir visi. Tas ir sagrāves, ne attīstības ceļš," piebilda asociācijas vadītājs.
Праздник осеннего равноденствия на набережной реки Нерис в Вильнюсе - Sputnik Latvija, 1920, 07.10.2021
Baltijā
Viļņā sastādīts "vakcinācijas pretinieka" portrets
Rīgā mazās kafejnīcas un veikali pielāgojušies darbam "zaļajā" režīmā un par klientu plūsmu nesūdzas. "Kopaina Rīgā ir pozitīva. Mazo veikalu īpašnieki stāsta, ka var mierīgi strādāt valstī noteiktajā kārtībā. Pretojas tie, kas nav atkāpušies no principiem un atsakās vakcinēties," stāsta Tihoņenko.
Viņš atzīmēja, ka Darba devēju asociācijas pieņemtajam piecu gadu plānam, kas pēdējos divus gadus nav īstenojies, var pārvilkt krustu pāri, un tuvākajā laikā organizācijas locekļi tuvākajā laikā apspriedīs tālāko attīstību un sadarbību. "Situācijās, kad no asociācijas izstājas vairāki locekļi, šajā fonā jāformulē sava pozīcija un jāsaprot, kādas varētu būs šīs lavīnveidīgās reakcijas sekas," viņš secināja.
Ziņu lente
0