Pasaulē

CNN: ASV vēlas sūtīt uz Ukrainu kara padomniekus un "Stinger"

FIM-92 Stinger - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu telekanāls stāsta, ka tiek izvērtētas iespējas sūtīt uz Ukrainu kara padomniekus un pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus.
RĪGA, 24. novembris – Sputnik. ASV izvērtē iespējas sūtīt uz Ukrainu kara padomniekus un dažādu bruņojumu, ieskaitot pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus (PZRK) "Stinger", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla CNN sniegtajām ziņām.
"Baidena administrācija novērtē iespējas sūtīt uz Ukrainu kara padomniekus un jaunas iekārtas, tostarp – arī bruņojumu," paziņoja telekanāls.
Британские военные патрулируют территорию в городе Басра, Ирак - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Pasaulē
The Mirror: Lielbritānija sūtīs uz Ukrainu 600 karavīrus "karam ar Krieviju"
Apgalvots, ka tādējādi tiks dota atbilde uz Krievijas militārā grupējuma iedomāto paplašināšanu uz Ukrainas robežas.
Telekanāla vārdā nenosauktie informācijas avoti apliecināja, ka diskusijas par atbalsta sniegšanu Ukrainai notiek, ņemot vērā Kijevas paustās bažas par "Krievijas gatavoto uzbrukumu", ko Maskava gan atspēkojusi.
"Pēc informācijas avotu vārdiem, atbalstu var veidot prettanku raķetes Javelin, kā arī mīnmetēji. Tiek apspriestas arī pretgaisa aizsardzības sistēmas, tādas kā raķetes Stinger," vēsta CNN.
Vienlaikus Baltajā namā pastāv arī cits viedoklis – vairākas amatpersonas, pēc CNN datiem, uzskata, ka tamlīdzīga bruņojuma sūtījumus Krievija var uztvert kā eskalāciju. Pie tam, kara padomniekus iespējams nosūtīt uz reģionu, taču "nav skaidrs, vai viņi iekļūs Ukrainā". Baltā nama oficiālā pārstāve Džena Psaki atteicās komentēt šo informāciju.
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Pasaulē
Ukraina palūgusi ASV pretkuģu raķetes "Harpune", vēsta mediji
Kijeva un rietumvalstis jau zināmu laiku pauž bažas par Krievijas "agresīvo darbību" pastiprināšanos pie Ukrainas robežām. Maskava jau norādīja, ka valsts pārvieto bruņoto spēku vienības savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem – tā nevienu neapdraud un nelolo nekādus agresīvus plānus.
Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Londonas un Vašingtonas izteikumi par "Krievijas agresiju" un iespējām palīdzēt Kijevai no tās aizsargāties ir gan smieklīgi, gan bīstami. Diplomāts uzsvēra, ka Kijevas režīms pūlas parādīt, ka ir Krievijas agresijas upuris, taču pie tam Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis neiebilst pret provokatīviem soļiem.
Ziņu lente
0