Krievijā

Zaharova komentēja NATO paziņojumu par Krievijas "agresīvo uzvedību"

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO pastāvīgi ziņo par bažām, ko tai rada militārās mācības Krievijā, tomēr regulāri rīko mācības pie Krievijas robežām.
RĪGA, 23. novembris - Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova vērsa uzmanību uz NATO dubultajiem standartiem - alianse apsūdz Krieviju "agresīvā uzvedībā" un tajā pašā laikā rīko militārās mācības Igaunijā.
ASV vēstniecība Igaunijā nesen paziņojusi par Igaunijas aizsardzības spēku un ASV Speciālo operāciju spēku kopīgām militārajām mācībām.
"Pentagona militārajās spēlēs šī valsts (Igaunija - red. piez.) nav nekas cits kā NATO placdarms pie mūsu robežām. Nekādus citus mērķus šiem pasākumiem, kas vērsti uz bruņoto spēku mijiedarbības un "salāgojuma" attīstību, nav un būt nevar," raksta Zaharova savā Telegram kanālā.
Viņasprāt, šādu mācību rīkošana "apstiprina NATO noskaņojumu mākslīgi radīt spriedzi Krievijas tuvumā".
"Tagad man gribētos zināt, vai NATO ģenerālis Stoltenbergs uzskata, ka šāda rīcība esot caurspīdīga, prognozējama un neagresīva? Ja, no viņa viedokļa, viss ir normāli, tad kādas var būt pretenzijas pret Krievijas manevriem, kuri visu laiku rada viņam bažas?" rezumēja diplomāte.
Pēdējā laikā Rietumvalstis atkal sāka paust bažas par Krievijas karaspēka pārvietošanos pie robežas ar Ukrainu. Izdevums "The New York Times" ziņoja, ka amerikāņu izlūkdienests brīdina par Maskavas sagatavošanu "iebrukumam" kaimiņvalsts teritorijā.
По сценарию учений противник разрушил химическое производство, но судя по флажкам обозначения заражения еще и применил ядерное оружие - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Viedoklis
NATO kodolraķešu kurss uz austrumiem
Kā atzīmēja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, šādu paziņojumu mērķis ir provocēt Krieviju. Savukārt Vladimirs Putins šos apgalvojumus dēvēja par "alarmistskiem".
Savukārt ASV un to NATO sabiedrotie pēdējā laikā ievērojami palielinājuši militāro aktivitāti Melnajā jūrā. Pēc Krievijas Federācijas Aizsardzības Ministrijas domām, ASV cenšas izveidot karaspēka grupējumu pie Krievijas robežas, bet viens no Vašingtonas mērķiem ir Ukrainas militārā apguve. ASV pēta situāciju gadījumam, ja Donbasa konflikta risināšanai tiks pielietotas kara metodes, uzskata ministrijā.
Ziņu lente
0