Latvijā

Publicists Točs: cilvēku šķirošana sākās ar nepilsoņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovКолючая проволока
Колючая проволока - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Iepriekšējie meli nebija mazāki. Tikai maigāki. Bet tagad piegriež ne pa jokam un visus - arī tos, kas kādreiz jutās priviliģēti," raksta Sandris Točs par kovida kārtību.
RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Latviešu publicists Sandris Točs savā lapā Facebook publicējis vēstījumu, pilnu rūgtuma un apziņas par to, kā valstī grūst demokrātija, atcerējās, kā viss sākās pirms 30 gadiem, kad iedzīvotājus sadalīja pilsoņos un nepilsoņos uz "vēsturisku notikumu pamata".
"Daudzi brīnās - kā es varu atļauties tā rakstīt. Kas tur ko atļauties? Ņemiet un rakstiet! Sakiet, ko domājat. Es izbaudu pēdējos brīvības mirkļus. Bija demokrātija. Sākas fašisms.
Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2021
Politika
"Plikā Latvija vēl apsaukājas": bijušais ārlietu ministrs par politiku attiecībās ar KF
Jābūt aklam, lai neredzētu, ka visus demokrātijas likumus ignorē. Elementāras tiesiskuma normas neņem vērā. Cilvēktiesības vairs neeksistē. Nevainīguma prezumpcija neeksistē. Likumu hierarhija neeksistē. Starptautiskās tiesības neeksistē.
Vienkārši viss nenotiek vienā mirklī. Arī 1933.gadā pēc nacistu nākšanas pie varas uzreiz nākamajā dienā nebija koncentrācijas nometnes. Tās radās pamazām. Vardi vāra pamazām. Lai neizlec no ūdens. Es apzinos, ka jebkurā brīdī vārda brīvība var beigties. Bet kamēr šodien tas nav noticis, es te rakstu, ko domāju.
Draugi, nekas nav noticis pēkšņi. Viss ir bijis arī iepriekš. Mēs šausmināmies - kā tā var melot?! Kā var piespiešanu saukt par brīvprātību? Aizliegšanu par atļaušanu? Tiesību atņemšanu par priekšrocību piešķiršanu?
Bet vai tad, kad mēs stājāmies ES, neatkarības vājināšanu mēs nesaucām par neatkarības stiprināšanu?! Kad tas bija? Jau pirms vairāk kā 15 gadiem!
Центр государственного языка - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Latvijā
VVC — valodas draugs vai nīdējs?
Jau sen visi jēdzieni ir melīgi. Jau sen Satversme ir pārkāpta. Vienmēr pārkāpta. Kad tad vara ir piederējusi tautai? Viss ir bijis tieši otrādāk. Jūs iedomājaties, ka mums nekad neviena partija, neviens politiķis nav ieguvis tautas vairākumu. Nekad! Neviens! Bet šie politiķi, no kuriem nevienam nav tautas vairākuma mandāta, tautas vārdā ir aizņēmušies miljardus, kuri mums ir jāatdod. Viņi mūsu vārdā ir aizņēmušies miljardus, kuri mums ir jāatdod! Uz kāda pamata? Uz fikcijas pamata!
Visa sistēma ir caur caurēm melīga un saknē melīga. Nevis kopš sākās plāndēmija, bet visu laiku. Netaisnība bija visu laiku. Cilvēku šķirošana. Kas tad tie tādi nepilsoņi bija? Cilvēki, kuriem pilsonība vienā dienā tika atņemta uz vēsturisku notikumu pamata un viņi nosaukti par nepilsoņiem - okupantiem. No kuriem daudzi vispār bija piedzimuši un uzauguši Latvijā. Vai tad nepilsoņi nebija kā nevakcinētie tagad? Bija gan. Bija!
Mēs nešķirojām pēc valodas? Šķirojām!
Nešķirojām pēc citām pazīmēm? Šķirojām!
Viedtālrunis  - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Latvijā
Ar ko krievi Latvijā ir sliktāki nekā arābi Amsterdamā: sociālie tīkli ir šokēti
VIP un super VIP zonas, kur mērīties ar krāniņiem. Piedodiet, nevis krāniņiem, bet bagātību. Paskat - kādu biļeti es varu nopirkt un iet tajā zonā, bet tu nevari. Ak tas ir kaut kas cits? Nav gan. Tas ir tas pats. Kad cilvēki it kā ir vienlīdzīgi, bet īstenībā nav.
Tā kā, draugi, nekas īpašs nav noticis. Vienīgi cita netaisnība pēc citas pazīmes. Citi meli. Iepriekšējie nebija mazāki. Tikai maigāki. Bet tagad piegriež ne pa jokam un visus - arī tos, kas kādreiz jutās priviliģēti. Tie, kam ir vara, vienkārši izmanto varu. Vienkārši uzspiež. Ar meliem.
Bet meliem mēs esam pieraduši ticēt vai izlikties, ka ticam. Tas ir labais tonis.
Ziņu lente
0