Latvijā

Vai Latvijā pielietos ūdensmetēju pret migrantiem?

© Государственный пограничный комитет Республики БеларусьПольские пограничники применяют водомет в районе пункта пропуска "Брузги" на польско-белорусской границе
Польские пограничники применяют водомет в районе пункта пропуска Брузги на польско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 21.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policijas arsenālā ir viens ūdensmetējs, bet pagaidām neviens nezina, vai to plāno izmantot migrantu pūļa izkliedēšanai.
RĪGA, 21. novembris - Sputnik. Latvijas Valsts policijas arsenālā ir viens ūdensmetējs. Tagad, kad pie Latvijas, Lietuvas un Polijas robežas sakrājies migrantu pūlis, radies jautājums, vai Latvija izmantos šo ūdensmetēju.
Kā raksta BВ.lv, Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe uz šo jautājumu neatbildēja.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Politika
Vācu mediji: Lukašenko izvirzījis divus ultimātus Angelai Merkelei
Viņa tikai paziņoja, ka patlaban policija sniedz atbalstu, kā arī ir gatava turpmāk sniegt atbalstu robežsardzei. Tomēr plašākus komentārus kārtības sargi pagaidām nesniegs.
Atgādinām, ka iepriekš Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts apgalvoja, ka nepieciešamības gadījumā robežsardze migrantu atvairīšanai ir gatava izmantot dažādus pūļa savaldīšanas speclīdzekļus, tostarp vairogus.
Viņš uzsvēra, ka Latvijas dienestu kopējā gatavība nosargāt valsts robežu no migrantu pieplūduma ir augsta un kapacitāte ir pietiekami liela, turklāt starp dienestiem izveidojusies teicama sadarbība, tai skaitā valsts drošības iestādes sniedz robežsardzei "apsteidzošu informāciju".
Paēdināja un sasildīja. Tagad uz mājām? Kas notiek ar migrantiem - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Video
Paēdināja un sasildīja. Tagad uz mājām? Kas notiek ar migrantiem
Kopš vasaras vidus Lietuva, Latvija un Polija vēsta par augošu aizturēto nelegāļu skaitu pie Baltkrievijas robežas. Kopš šī gada sākuma ES nelegāli mēģinājuši iekļūt vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku. Šajā kontekstā valstis izsludinājušas ārkārtējo stāvokli pierobežas rajonos, piesaista armiju un policiju robežas apsardzei.
ES dalībvalstis apsūdz Minsku par migrācijas krīzes radīšanu. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzīmēja, ka Rietumu sankciju dēļ valstij nav "ne naudas, ne spēku" savaldīt cilvēku plūsmu. Baltkrievu robežsargi norāda, ka Latvija, Lietuva un Polija ar varu padzen bēgļus no savas teritorijas.
Ziņu lente
0