Latvijā

Latvijas stividori parakstījuši memorandu ar KF Transporta ministrijas organizāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию
Пустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию - Sputnik Latvija, 1920, 21.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Stividorkompāniju organizācija cer stiprināt divpusējo profesionālo sadarbību ar Krieviju.
RĪGA, 21. novembris - Sputnik. Latvijas Stividorkompāniju asociācija parakstījusi sadarbības memorandu ar Krievijas Federācijas Transporta ministrijas izveidotās nekomerciālo organizāciju Starptautiskā Transporta koridoru direkcija (ANO STKD), ziņo Bb.lv.
2020. gada aprīlī kļuva zināms, ka Krievijas Transporta ministrija ir izveidojusi autonomo nekomerciālo organizāciju "Starptautiskā Transporta koridoru direkcija" (STKD), caur kuru kopā ar citām institūcijām plānoja pieņemt lēmumus par Krievijas teritorijā esošo starptautisko transporta koridoru attīstību.
Заготовка леса. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Latvijā
Ievērojami pieaudzis Latvijas eksporta apjoms
Tolaik tika atzīmēts, ka viens no STKD uzdevumiem ir vienotas izpratnes veidošana par transporta infrastruktūras un pārvadātāju esošajām iespējām STK maršrutos, ieskaitot ārvalstu teritorijas.
Krievijas STKD un Latvijas stividoru parakstītājā memorandā teikts par divpusējās profesionālās sadarbības stiprināšanu, pētot un analizējot modernās tendences tranzīta un loģistikas biznesa attīstībā, ostu darbībā, starptautisko transporta ceļu attīstībā pieejamo iespēju ietvaros.
Puses arī iezīmējušas sadarbības pamatvirzienus.
Krievijas STKD un Latvijas stividori veiks informācijas apmaiņu par projektiem, kuros piedalās abas puses, tai skaitā par Paneiropas transporta koridoru un starptautiskā transporta koridora "Ziemeļi–Dienvidi" attīstību.
Железнодорожные пути, занесенные снегом - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Baltijā
Lietuvā drīz pārvadājumu nebūs: Lietuvos geležinkeliai vēlas strādāt Polijā
Tāpat abas puses piedalīsies ekspertu darba grupās par tranzīta un loģistikas biznesa attīstības jautājumiem, kā arī par ostu darbību un starptautiskajiem transporta koridoru jautājumiem. Pieļaujama piedalīšanās arī citos kopīgos projektos, abām pusēm piekrītot.
Tiek atzīmēts, ka no 13. novembra līdz 19. novembrim Maskavā notika nozīmīgākais ikgadējais Transporta industrijas pasākums "Transporta nedēļa 2021", kurā zem viena zīmola "Vialatvija" piedalījās uzņēmēji no Latvijas.
Ziņu lente
0