Latvijā

Maksas medicīnas pakalpojumu pieprasījums pieaug. Aug arī cenas

© Sputnik / Press Service of the Moscow Department of Health / Pāriet pie mediju bankasСотрудница медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке
Сотрудница медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 pandēmijas kontekstā Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk vēršas privātās klīnikās papildu diagnostikas procedūru veikšanai un rehabilitācijai pēc pārciestas slimības, tostarp arī pēc psiholoģiskas palīdzības.
RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Valstī vērojams maksas medicīnas pakalpojumu pieprasījuma pieaugums Covid-19 pandēmijas dēļ, pieaug arī cenas, tātad tuvākajā laikā sagaidāms polises cenas pieaugums, stāsta Lsm.lv, atsaucoties uz Latvijas radio. Vienlaikus apdrošinātāji norāda, ka aug iedzīvotāju izdevumi veselības, arī psiholoģiskā stāvokļa uzturēšanai.
Koronavīrusa rezultātā viens no visbiežāk pieprasītajiem pakalpojumiem ir datortomogrāfija pēc pārciestas slimības. Tā kā valsts piedāvātajiem pakalpojumiem veidojas garas rindas, cilvēki biežāk izvēlas iespēju nodot analīzes vai veikt izmeklēšanu par naudu, lai arī tas izmaksā vērā ņemamas summas.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Latvijā
Vismaz astoņas stundas nedēļā: RAKUS ārsti sauc pēc palīdzības
Patlaban valsts uzņemas koronavīrusa slimnieku ārstēšanas izdevumus, taču pēc izrakstīšanas, rodoties nepieciešamībai veikt papildu izmeklēšanu un rehabilitāciju, pacienti ir spiesti vērsties privātās klīnikās, jo budžeta klīnikām šiem nolūkiem vienkārši trūkst resursu.
"Veselības centrs 4" vadītājs Māris Rēvalds pastāstīja, ka maksas iestādes cenšas kompensēt to, ko slimnīcas nevar paveikt lielās slodzes dēļ, - konsultācijas un citas medicīniskās manipulācijas.
Rēvalds atzina, ka pieaudzis diagnostikas apjoms – pieprasīts plašs datortomogrāfijas spektrs, MRT un citi izmeklēšanas veidi: ultraskaņa, rentgens. Darba ir daudz.
Speciālists atzīmēja, ka minēto pakalpojumu cenas patlaban aug vairāku faktoru dēļ.
Rēvalds atzina, ka firmai ir jāsaglabā darba algas līmenis, ārstiem tas pat jāpaceļ, lai saglabātu personālu. Pastāv arī tāds faktors kā energoresursu pieaugums un medicīnas preču PVN pieaugums.
Медицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Latvijā
Privātsektora mediķi ir gatavi palīdzēt valsts slimnīcām: piemaksa solīta visiem
Apdrošināšanas kompānijas "BTA" speciālists Oskars Zvejnieks pastāstīja, ka šogad par 8% auguši kompāniju izdevumi darbinieku apdrošināšanai. Līdztekus izmeklēšanai apdrošināšanā aizvien biežāk tiek iekļautas psihologa konsultācijas.
Zvejnieks atgādināja, ka aug izmaksājamā garīgās veselības uzlabošanai paredzēto medicīnas pakalpojumu izdevumu seguma apjomi. Gandrīz katrs otrais darba devējs vēlas iekļaut apmaksātu psihologa, psihoterapeita vai psihiatra konsultāciju. Bez tam pēc vidējas vai smagas slimības gaitas cilvēki meklē stacionārās rehabilitācijas iespējas atbilstošās iestādēs. Patlaban interese par tādām iespējām aug.
Ziņu lente
0