Latvijā

Privātsektora mediķi ir gatavi palīdzēt valsts slimnīcām: piemaksa solīta visiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Медицинские работники в защитных костюмах в отделении интенсивной терапии Центра легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas slimnīcas ir gatavas 2000 Covid-19 pacientu uzņemšanai. Decembra sākumā šis skaitlis var palielināties līdz 2500-3000 cilvēkiem, ārstu trūkumu cenšas novērst, piesaistot medicīnas darbiniekus no privātklīnikām.
RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Patlaban 85 privātā sektora darbinieki ir gatavi palīdzēt valsts klīnikām tikt galā ar personāla trūkumu Covid-19 pacientu pieplūduma dēļ. Par to paziņoja SIA "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds intervijā Latvijas Televīzijai.
Paredzēts, ka privātās nozares mediķi aizvietos tos valsts slimnīcu darbiniekus, kuri ir pārcelti no parastajām uz Covid-19 pacientu nodaļām.
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Latvijā
Vai daudzi ģimenes ārsti un stomatologi atteikušies no vakcinācijas?
Rēvalds atzina, ka tāpat kā karā, daļa mediķu nav gatava doties uz fronti. Viņš pateicās tiem, kuri saprāta situāciju un devās palīgā valsts sektorā strādājošiem kolēģiem.
Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja, ka Veselības ministrija atteicās no ārstu mobilizācijas idejas. "Mēs respektējam, ka nozares cilvēki nevēlas tikt iesaistīti ar piespiedu metodēm," sacīja ministrs.
Viņš atvainojās par to, ka šāda iecere izskanēja, un atzina, ka, iespējams, tas bija priekšlaicīgi.
Pavļuts solīja risināt atalgojuma un motivācijas jautājumu — viņš paredz, ka samaksu ar visām piemaksām saņems ne tikai piesaistītie darbinieki, bet arī medicīnas iestādes saņems kompensāciju par to, ka tās darbinieks tobrīd tur nestrādā.
Город Валмиера - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Latvijā
Kur Latvijā ir vairāk un mazāk vakcinēto pret Covid-19
Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka 2. novembrī Covid-19 pacientu skaits stacionāros bija 1578 cilvēki, no tiem 1390 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 188 ar smagu slimības gaitu, kas ir 11,9% no visiem hospitalizētiem pacientiem.
Ziņu lente
0