Pasaulē

Krievijas ĀM: ASV uzskata nacisma propagandu par viedokļa brīvību

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке
Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis pastāstīja, ka ASV kritizē Krievijas izstrādāto ANO rezolūcijas projektu cīņā ar nacisma glorifikāciju un pastāvīgi apgalvo, ka tā apdraudot "svētās viedokļa izpausmes brīvības tiesības".
RĪGA, 18. novembris – Sputnik. ASV pārstāvji konsultāciju gaitā ANO Ģenerālasambleja paziņojuši, ka nacisma propaganda – tā ir tikai viedokļa izpausmes brīvība, žurnālistiem pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotais cilvēktiesību, demokrātijas un likuma virsvaras jautājumos, Humanitārās sadarbības un cilvēktiesību departamenta direktora vietnieks Grigorijs Lukjancevs, vēsta RIA Novosti.
Pagājušajā nedēļā ANO Ģenerālasamblejas Sociālo un humanitāro jautājumu komiteja ar balsu vairākumu apstiprināja Krievijas rezolūcijas projektu cīņā ar nacisma glorifikāciju. Tomēr pret to iebilda divas valstis – ASV un Ukraina. Dokuments iesaka valstīm veikt konkrētus pasākumus, tostarp – likumdošanas jomā un izglītībā, lai novērstu Otrā pasaules kara rezultātu pārskatīšanu un Otrā pasaules kara laikā pret cilvēcību pastrādāto noziegumu noliegšanu. Dokumenta autori apņēmīgi nosoda ar nacisma glorifikāciju un propagandu saistītus incidentus, piemēram, pronacistiska satura grafiti un zīmējumus, tostarp – uz Otrā pasaules kara upuriem veltītajiem pieminekļiem.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Krievijā
Pat ne idejas labad: ar nacisma propagandu Rietumi vēlas vājināt Krieviju
"Savienotās Valstis konsultācijās pastāvīgi stāsta, ka mēs ar atsevišķām nostādnēm savā rezolūcijā uzbrūkam it kā svētajām viedokļa izpausmes brīvības tiesībām, ko dēvē arī par vārda brīvību. Viņi atsaucas uz ASV Konstitūcijas pirmo grozījumu un, principā, saka, ka nacisma propaganda varbūt ir slikta, taču tā ir tikai viedokļa paušanas brīvības izpausme. Ļoti bēdīgi ir to dzirdēt," teica Lukjancevs.
Viņš norādīja, ka ir vīlies arī par to, ka tamlīdzīgi amerikāņu izteikumi skanējuši arī pēc Veterānu dienas ASV.
"Mums katru gadu saka, ka būtu labi vispār atteikties no šīs iniciatīvas (rezolūcijas pret nacisma glorifikāciju – red.), vai pieņemt to reizi divos gados. Taču, ja nebūtu aktuālu problēmu, kas vairojas ar katru gadu, mēs šo iniciatīvu neizvirzītu," norādīja diplomāts. Atbildot uz jautājumu, vai Maskava uzskata, ka neonacistiskais noskaņojums pasaulē aug, Lukjancevs konstatēja: "Par lielu nožēlu, tā ir."
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Simpatizē nacismam. Vēsturnieks pastāstīja, kā Lietuva pataisa slepkavas par varoņiem
Ziņu lente
0