Viedoklis

Kāpēc Krievijas "Baltie gulbji" apgūst triecienus Baltkrievijas poligonos

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasБомбардировщик Ту-160
Бомбардировщик Ту-160 - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas gaisa telpas regulāras patruļas ar Krievijas GKS tālā darbības rādiusa un stratēģiskajiem bumbvedējiem un raķešnesējiem paplašina Maskavas un Minskas militāro integrāciju.
Militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko stāsta, kā Maskava un Minska reaģē uz Rietumu agresīvo ārpolitiku, demonstrē jaunas stratēģiskās iespējas, paplašina Sabiedrotās valsts ietekmi.
Divi Krievijas stratēģiskie raķešnesēji Tu-160 pārņēma stafeti no tālā darbības rādiusa bumbvedējiem Tu-22M3, un 11. novembrī izpildīja četras stundas ilgu patruļu un izspēlēja nosacītu uzbrukumu pretiniekam Baltkrievijas gaisa telpā.
Krievijas un Baltkrievijas kara aviācijas kopīgie lidojumi gar Baltkrievijas robežām kļūst regulāri. Tā ir adekvāta atbilde uz kolektīvo Rietumu šantāžu, amerikāņu kuģu, sauszemes spēku un stratēģisko bumbvedēju B-52 un B-1 manevriem Eiropā.
ASV GS iznīcinātāji F-15E Strike Eagle - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Viedoklis
Aviobāze Lielvārdē – jauns mērķis Krievijas BS Ģenerālštāba kartēs
Dienu iepriekš ASV GKS stratēģisko bumbvedēju operatīvā grupa (Bomber Task Force Europe) izspēlēja uzbrukumus gaisa, virszemes un jūras mērķiem ar konvencionālajiem un precīzajiem lādiņiem no Ziemeļu jūras akvatorijas, visnotaļ tuvu Krievijas un Baltkrievijas teritorijai.
Pie Baltkrievijas robežām sinhroni augstākajā cīņas gatavības režīmā pārgājis Polijas bruņoto spēku grupējums – 15 tūkstoši karavīru – it kā migrācijas (humanitārās) problēmas risināšanai. Faktiski NATO noskaņojas uz ilgu bruņotu cīņu ar Krieviju un tās sabiedrotajiem.
Šajā fonā Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Maskava un Minska ir gatavas jebkādām militārajām provokācijām. Skarba pretdarbības scenārija izspēle apstiprina: ASV un NATO ir lielākas izredzes saņemt pretsparu, nevis nesodīti atkārtot Afganistānas, Dienvidslāvijas, Irākas, Lībijas "demokratizācijas" variantus (proti, pretinieka apšaudīšanu no droša attāluma).
Военнослужащие подразделения Псковского гвардейского десантно-штурмового соединения ВДВ на учениях Запад -2021 - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Viedoklis
Kāda būs Baltkrievijas un Krievijas atbilde uz NATO spēku dislokāciju Ukrainā
Bumbvedējs-raķešnesējs Tu-22M3 spēj uzņemt lielā darbības rādiusa raķetes X-22 ar kodoltermiskajiem lādiņiem (jauda – līdz megatonnai), bet attālums, kādā mērķī ar precīzajām spārnotajām raķetēm X-55 trāpa "stratēģis" Tu-160, pārsniedz 3000 km. Skarba un operatīva atmaksa garantēta jebkuram agresoram, neskatoties uz attālumu, militārā budžeta apmēru un mītiem par neievainojamību.

Karstas debesis un jūra

ASV un NATO pašreizējie militārie sagatavošanās darbi Eiropas kontinentā atgādina neprātīgu zobendeju uz grābekļiem. Secinājumi par Pentagona un NATO kaunpilnajām sakāvēm vairākās Āzijas un Āfrikas valstīs nav izdarīti, kara bungas Vašingtonā un Briselē noslāpē saprāta balsti, amerikāņu stratēģiskie bumbvedēji B-1 un B-52 ar kodolbumbām tilpnēs lido virs Eiropas tik optimistiski, it kā Krievija ir viena "liela Lībija", bet sabiedroto valstu iedzīvotājus ne mazākajā mērā neapdraud ne radiācija, ne citi masu iznīcības ieroču efekti.
"Daudzsfēru militārās operācijas" svērtenis iešūpojas mūsu acu priekšā. Krievijas AM ziņo, ka aizvadīto 24 stundu laikā pie Krievijas robežām Melnajā jūrā fiksētas sešas NATO izlūkošanas lidmašīnas: trīs amerikāņu patruļas lidmašīnas P-8А Poseidon, stratēģiskie izlūki RC-135 un U-2S, Francijas izlūkošanas lidmašīna С-160G Gabriel.
Pilots iznīcinātāja kabīnē - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Viedoklis
Kāpēc iznīcinātājs F-35 nonācis amerikāņu sliktāko lidmašīnu TOP-5
Dienu iepriekš gaisa izlūkošanu organizēja četras lidmašīnas. To radioelektroniskā aparatūra ļauj ieskatīties par simtiem kilometru Krievijas teritorijas dziļumā. Jāsaprot, ka militārā izlūkošana notiek ar mērķi precīzi fiksēt pretinieka pozīcijas un objektus un galu galā – tos iznīcināt. Ar šo misiju Eiropā ieradušies amerikāņu stratēģiskie bumbvedēji.
ASV GKS veterāns B-52 Stratofortress ir galvenais lidaparāts, kas uzņem stratēģiskās spārnotās raķetes AGM-86 (dažādu modifikāciju) ar darbības rādiusu līdz 2800 km un kodoltermiskā lādiņa jaudu līdz 150 kilotonnām. ASV saražotas 1715 raķetes AGM-86B un vairāk nekā 3000 kodoltermiskās bumbas B61 ar regulējamo jaudu. Pārsvarā tās paredzētas Eiropas karadarbības teātrim.
Daudzfunkcionālais stratēģiskais bumbvedējs B-1B Lancer paredzēts pretinieka pretgaisa aizsardzības pārraušanai nelielā augstumā, spārnoto raķešu un bumbu piegādei. Četrus B-1B oktobrī pārvietoja no ASV uz Lielbritāniju – lai uzlabotu operatīvo mijiedarbību ar sabiedrotajiem Eiropā. To pastāvīgā dislokācijas vieta ir Fērfordas aviobāzē. Lancer jau oktobrī Lietuvas gaisa telpā izspēlēja uzbrukumus virszemes objektiem pie Krievijas un Baltkrievijas robežām.
Zenītraķešu sistēma S-400 Triumf - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Viedoklis
Attieksme pret Baltiju ir nopietna: kāpēc Baltkrievijai vajadzīgas ZRS S-400
Kad Maskava un Minska ziņo, ka ir gatavas jebkādām militārām provokācijām, tas nozīmē, ka politiskie lēmumi jau pieņemti, un abu valstu bruņotie spēki ir gatavi taktiski un stratēģiski reaģēt uz agresiju – ar konvencionālajiem ieročiem un kodolbruņojumu.
Krievijas raķešnesēji Tu-22M3 un Tu-160 lido Baltkrievijas debesīs ar kaujas kravu, Baltkrievijas GKS iznīcinātāji piesedz tos pastāvīgā darba gatavībā. Nekādas ilūzijas nav pieļaujamas. Krievijas AM stāsta, ka kopīgais lidojums ildzis vairāk nekā četras stundas, lidmašīnas pārvarēja 3000 km.

Neiedsomājamais un neizbēgamais

NATO aicina gatavoties ilgstošai cīņai ar Krieviju – lielāko kodollielvalsti pasaulē, ANO Drošības padomes pastāvīgo locekli.
Президенты России и Беларуси Владимир Путин и Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Viedoklis
Kāpēc tik ilgi top Sabiedrotā valsts
Lai gūtu panākumus šajā cīņā, alianses valstīm nākas upurēt 2% no nacionālā IKP militāriem izdevumiem, "droši, sabalansēti, proporcionāli" atbildēt uz "Krievijas agresiju" un ielenkt Krieviju ar ārpusbloka ienaidniekiem (Ukraina, Gruzija). Tādus plānus sabiedrotajiem XV ikgadējā Baltijas aizsardzības konferencē atklāja Grieķijas aizsardzības ministrs Nikos Panagiotopuls.
Migrācijas krīzes fonā, ko izprovocējušas gadu desmitiem ilgās Pentagona un NATO kara darbības Āzijā un Āfrikā, ASV, Lielbritānija, Francija, Norvēģija, Īrija, Igaunija un Albānija apsūdz Baltkrievijas valdību – tā izmantojot migrantus Eiropas destabilizācijai. Polija pauž aizdomas par Kremļa līdzdalību, tā konstatē Rietumu "baismīgo izgāšanos" austrumu politikā. Situācija uz Polijas un Baltkrievijas robežas vēl aizvien ir sarežģīta.
Ziņots, ka Vācijas teritorijā tiek atjaunots ASV armijas 56. artilērijas grupējums, agrāk pazīstams ar saviem Pershing. Tas liecina par amerikāņu plāniem izvērst vidēja darbības rādiusa raķetes Eiropā.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2021
Pasaulē
Lukašenko pastāstīja, kas sagaida Baltiju mācību "Rietumi 2021" laikā
Krievija un Baltkrievija vienīgi atbild uz visiem kolektīvo Rietumu militārās eskalācijas pavērsieniem. Tomēr jāpatur prātā, ka viens tālās darbības Tu-22M3 spēj nolaist dibenā pretinieka aviācijas bāzes grupu (ar tālā rādiusa kodoltermiskajām raķetēm X-22), bet raķešnesējs Tu-160 "Baltais gulbis" spēj "izdedzināt" teritorijas nelielas valsts platībā.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0