Pasaulē

Baltkrievija ierobežojusi Krievijas naftas tranzītu uz Poliju

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasРемонт участка нефтепровода "Дружба" в Гомельской области, архивное фото
Ремонт участка нефтепровода Дружба в Гомельской области, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naftas cauruļvada "Družba" iecirknis Baltkrievijā nestrādā ar pilnu jaudu.
RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Krievijas naftas pārsūknēšana pa naftas cauruļvadu "Družba" ("Draudzība") Polijas virzienā ierobežota uz trim diennaktīm.
Kompānija "Transņeftj" informēja, ka naftas pārsūknēšana Polijas virzienā ierobežota, ņemot vērā remontdarbus, ko Baltkrievijas uzņēmums "Gomeļtransņeftj" ārpus plānotajiem darbiem sākusi vienā no maģistrālā naftas pārvada "Družba" atzarojumiem.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Politika
Viņiem šķiet, ka tās ir tukšas runas? Lukašenko aicina ES atturēties no jaunām sankcijām
"No vakardienas "Gomeļtransņeftj" sāka ārpusplāna remontu vienā no maģistrālā naftas pārvada "Družba" atzarojumiem, ierobežojot pārsūknēšanu Adamova Zastava (Polija) virzienā aptuveni uz trim diennaktīm," pastāstīja "Transņeftj" prezidenta padomnieks Igors Djomins.
Viņš piezīmēja, ka mēneša plāns nav grozīts.
Pirms diviem mēnešiem Baltkrievija apturēja naftas pārsūknēšanu pa cauruļvadu "Družba" Slovākijas un Ungārijas virzienā, lai pieņemtu ogļūdeņražus pēc reversa principa.
Maģistrālais naftas cauruļvads "Družba" sākas Samaras apgabalā Krievijā, ved cauri Brjanskai, pēc tam sadalās divos atzarojumos: ziemeļu (pa Baltkrievijas, Polijas, Vācijas, Latvijas un Lietuvas teritoriju) un dienvidu (pa Ukrainas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas un Horvātijas teritoriju).
Naftas cauruļvads nodrošina naftas eksportu no Krievijas uz Eiropu. "Družba" maģistrālā sistēma ietver cauruļvadus 8,9 tūkstošu kilometru garumā. Naftas un naftas produktu eksporta ikgadējais apjoms maģistrālajā vadā pārsniedz 66 miljonus tonnu.
Esam gatavi jebkādiem soļiem: Lukašenko piedraudēja slēgt gāzes tranzītu Eiropai - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Video
Esam gatavi jebkādiem soļiem: Lukašenko piedraudēja slēgt gāzes tranzītu Eiropai
Ziņu lente
0